بررسی گزینه های نفوذ آمریکا در جنگ نرم برعلیه ج.ا.ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مینایی

استادیار و عضو هیئت علمی دافوس اجا

چکیده

به طورکلی جنگ نرم عبارت است از طراحی و بهره گیری هدفمند از تبلیغات و سایر اقدامات فریبنده که هدف اصلی طراحان آن تاثیرگذاری و نفوذ در باورها، اعتقادات، عواطف تهدید نرم مجموعه اقداماتی است که باعث دگرگونی هویت فرهنگی و الگوهای رفتاری نوعی سلطه در ابعاد سه گانه حکومت، اقتصاد و فرهنگ است که از طریق استحاله الگوهای رفتاری در این حوزه ها، ایجادشده و نماد ها و الگوهای نظام سلطه جایگزین آ نها می گردد. واژه نفوذ یک مفهوم نظامی است. در تاکتیک نظامی بین 2 مفهوم رخنه و نفوذ طبیعتا یک تمایز جدی وجود دارد. رخنه مستمر اتفاق می افتد، اما نفوذ نقطه ای و موضعی است. غالبا رخنه توسط واحدهای ارتش نظامی کلاسیک در خط مقدم اعمال می شود. اما نفوذ توسط نیروهای ویژه در عمق مواضع کشور دشمن اعمال می شود. از این منظر وقتی از نفوذ اعم از نفوذ فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... سخن به میان می آید، منظور این است که عناصری از فکر و فرهنگ و اعتقاد و اقتصاد کشور دشمن در عقبه مواضع فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و نظامی خودی نفوذ کرده اند. هدف از این مقاله در ابتدا تبیین نفوذ از دیدگاه مقام معظم رهبری و پس از آن تشریح یکی از مهمترین را ههای نفوذ غرب در ج.ا.ایران یعنی گزینه اقدام بدون خشونت می باشد. روش تحقیق از نوع زمینه ای موردی و روش اجرای آن توصیفی و با رویکرد آمیخته می باشد. در این پژوهش با استفاده از نظرات صاحب نظران و خبرگان تلاش گردید از طریق پرسشنامه و پانل خبرگی شاخص های اقدام بدون خشونت در ج.ا.ا احصاء، همچنین الگوی فرایند شکل گیری گفتمان منازعه بدون خشونت علیه ج.ا.ایران ارائه گردد.

کلیدواژه ها

نفوذ، آمریکا، اقدام بدون خشونت، ج.ا.ایران، جنگ نرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.