آنالیز اجزا محدود تاثیر به کارگیری ستون های اختلاط عمیق بر افزایش ظرفیت باربری شمع

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها با محوریت پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
  • کد COI اختصاصی: ICSP01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر

مریم حق بین

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر

نوید هادیانی

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر

چکیده

امروزه با افزایش جمعیت و توسعه شهرها، نیاز روزافزون بشر به امر ساخت و ساز و فعالیت های عمرانی گسترده به منظور بهره گیری از آنها برای تسهیل در امر رفت و آمد و زندگی مناسب تر برکسی پوشیده نیست. لذا خصوصیات خاک محل پروژه ها جهت تحمل بارهای وارده از سوی سازه هایی که بر روی آنها احداث می شود مورد توجه بوده و هست. در این بین در برخی پروژه ها پیش از شروع اجرا و فعالیت های عمرانی به دلیل ضعف خصوصیات خاک از جمله چسبندگی و مدول الاستیسیته و سایر موارد نیازمند این هست که در خاک بستر بهسازی های لازم قبل از اجرای پروژه صورت بگیرد. بهسازی خاک به روش های مختلفی از جمله تعویض خاک محل، ستون اختلاط عمیق، و سایر روش ها انجام می شود. در این تحقیق جهت افزایش ظرفیت باربری شمع، در اطراف آن، ستون های اختلاط مدل شده و تاثیر آنها بر افزایش ظرفیت باربری شمع بتنی بررسی شده است که این مهم با استفاده از نرم افزار المان محدود Plaxis 2D و Plaxis 3D بررسی و انجام شده است. با توجه به اینکه مدل سازی ها در نرم افزار دوبعدی و سه بعدی پلکسیس نتایج نزدیکی با یکدیگر دارند، بنابراین می توان به هنگام مدل سازی از نرم افزار دوبعدی پلکسیس بهره گرفت، زیرا در طول فرایند مدل سازی دوبعدی زمان کمتری نسبت به حالت سه بعدی نرم افزار نیاز می باشد. نتایج بدست آمده بیانگر تاثیر مناسب ستون های اختلاط عمیق در جهت افزایش ظرفیت باربری شمع می باشد.

کلیدواژه ها

شمع، بهسازی خاک، اختلاط عمیق، افزایش ظرفیت باربری، آنالیز اجزا محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.