برنامه ریزی کاربری زمین در جهت کاهش خطر پذیری زلزله ( نمونه موردی منطقه 5 با تاکید بر محله حصارک)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی افق های نو در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ENGCONF02_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 572
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ربزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ربزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
چکیده
مقاله حاضر با توجه به ماهیت تحلیل و کاربردی با پیمودن چند مرحله اصلی زمینه پاسخگویی به سوالات پژوهش و دستیابی به اهداف را فراهم می آورد: مرحله نخست: در این مرحله بر اساس مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و تحلیل محتوا بر روی متون مرتبط عوامل و مولفه های تاثیرگذار بر تبدیل رخداد طبیعی(زلزله) به سانحه شناسایی می شود و سپس با توجه به ویژگی های شهر تهران و منطقه 5 این شهر مولفه های تاثیرگذار برای این شهر و منطقه استخراج می شود. مرحله دوم: در این مرحله با توجه به مولفه های شناسایی شده وضعیت منطقه موردمطالعه از منظر هر یک از مولفه ها شناسایی می شود و پهنه های پرخطر در منطقه بر اساس تلفیق عوامل و مولفه ها شناسایی می شود. مرحله سوم: با توجه به مولفه های شناسایی شده و بررسی منطقه و بررسی پهنه های پرخطر در محدوده راهکارهای مناسب به منظور کاهش آسیب پذیری منطقه در برابر زلزله تدوین می شود. با توجه به مطالعات اولیه صورت گرفته در این خصوص، سه مولفه اصلی در افزایش آسیب پذیری مناطق شهری در برابر زلزله موثر هستند که عبارت اند از: در معرض بودن، ظرفیت تحمل و مخاطره. با توجه به این سه عمل در صورت کنترل و آمادگی برای مواجه بر اساس این سه عامل می توان زمینه کاهش آسیب ها را فراهم آورد. به منظور اندازه گیری این مولفه ها پس از تدوین شاخص های مرتبط، لایه های مربوطه در نرم افزار Arc Gis تهیه می شود و لایه های تدوین شده پس از تعیین وزن با یکدیگر تلفیق می شوند و درنتیجه پهنه های آسیب پذیر شناسایی می شوند.کلیدواژه ها
ساختار شهر- بافت شهر- فرم شهر- کاربری اراضی شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.