بررسی و مقایسه روش های تجربی با منطق فازی جهت ارزیابی پتانسیل تورم خاک در امتداد خط 2 متروی تبریز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی افق های نو در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ENGCONF02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس عیسی زاده فر

هیات علمی موسسه آموزش عالی سراج -تبریز-ایران

فرشته محمدزاده گلشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش ژئوتکنیک موسسه آموزش عالی سراج – تبریز- ایران

چکیده

رفتار تورمی در خاکهایی دیده می شود که دارای کانی های رسی می باشند. پروژه تونل خط 2 متروی تبریز به طول حدود 22 کیلومتر از داخل رسوبات آبرفتی مختلف و سنگ های مارنی عبور می کند. وجود خاک های متورم شونده در مسیر تونل، می تواند مشکلات مهمی را در موقع ساخت و بهره برداری از تونل ایجاد کند. در این مقاله برای بررسی پتانسیل تورم خاک های رسی موجود در مسیر خط 2 مترو تبریز، اطلاعات 67 گمانه حفاری شده در محدوده مورد مطالعه با استفاده از منطق فازی بررسی و با نتایج به دست آمده از پنج روش تجربی که بیشتر در مطالعات تورم خاک های رسی مورد استفاده قرار می گیرند مقایسه گردیده است. که در نتیجه آن ملاحظه گردید منطق فازی ارزیابی پتانسیل تورم را بهتر از روش های معمول ارزیابی می کند .

کلیدواژه ها

تورم، منطق فازی، کانال های رسی، خط 2 مترو تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.