مهار تکثیر سلول های Calu-6 سرطان ریه با استفاده از shRNA ژن Cdc42

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-8-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره قمبری

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه علوم سلولی و مولکولی، تهران، ایران

محمد نبیونی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه علوم سلولی و مولکولی، تهران، ایران

هانیه جلالی

دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه علوم جانوری، تهران، ایران

لطیفه کریم زاده

دانشجوی دکترا زیست شناسی سلولی تکوینی جانوری دانشگاه تهران‫، دانشکده زیست شناسی، پردیس علوم، تهران، ایران‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

چکیده

هدف: در پژوهش حاضر بیان ژن Cdc42 در سلول های Calu-6 مربوط به کارسینومای ریه با استفاده از سیستم مهاری shRNA کاهش یافته و اثرات این کاهش بر رشد و تکثیر سلولی بررسی شد.مواد و روش ها: به‫منظور کاهش بیان ژن Cdc42 از مکانیسم مهاری shRNA استفاده شد. سیستم لنتی ویروسی برای رسانش shRNA اختصاصی ژن Cdc42 به سلول های Calu-6 انتخاب شد. لنتی ویروس های نوترکیب به‫کمک لیپوفکتامین و از طریق ترانسفکشن هم‫زمان سه پلاسمید pMD2G، psPAX2 و p-GFP-C-shLenti به‫درون سلول های 293T تولید شد. سلول های Calu-6 تحت تیمار با لنتی ویروس نوترکیب قرار گرفتند. صحت ترانسداکشن با میکروسکوپ فلورسنس مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ماندگاری زیستی سلول های Calu-6، با انجام سنجش MTT انجام شد.نتایج: بررسی های میکروسکوپ فلورسنس در 48 ساعت پس از ترانسفکشن نشان داد حدود 80 درصد سلول های 293T ترانسفکت شدند.نتایج میکروسکوپ فلورسنس پس از تیمار سلول های Calu-6 با ویروس نشان دهنده صحت ترانسداکشن این سلول ها است سنجش MTT نیز نشان داد که سرعت رشد سلول های ترانسداکت شده با لنتی ویروس حاوی Cdc42-shRNA در مقایسه با سلول های کنترل، 58 درصد و نسبت به سلول‎های کنترل منفی 40 درصد کاهش یافت.نتیجه گیری: لنتی ویروس های نوترکیب، وکتورهای مناسبی جهت انتقال shRNA-Cdc42 به سلول های Calu-6 بوده و این انتقال منجر به کاهش تکثیر سلول های Calu-6 شد. کاهش میزان تکثیر سلول های سرطان ریه به‫واسطه سیستم مهاری لنتی ویروسی- shRNA یک اثر پایدار و طولانی مدت می باشد که می تواند در ژن درمانی این سرطان مورد توجه قرار گیرد. 

کلیدواژه ها

لنتی ویروس, سرطان ریه, ژن درمانی, shRNA, Cdc42

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.