ارزیابی بیان ژن MMP9 و اثر نانو ذرات نقره بر روی رده سلولی HT29 سرطان کولون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-9-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره حسنی درخشنده

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، گروه زیست شناسی تهران، ایران.

سید عطا اله سادات شاندیز

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، گروه زیست شناسی تهران، ایران.

مریم عباسی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، گروه زیست شناسی تهران، ایران.

چکیده

هدف: نانوذرات نقره یکی از مهم‫ترین نانو مواد تجاری محسوب می شود. از سوی دیگر سرطان یکی از چالش های بزرگ و پیچیده‫ای است که بشر با آن دست و پنجه نرم می کند و راه های رسیدن برای جلوگیری یا درمان آن بسیار مهم و ضروری است. بر این اساس در این مطالعه به بررسی اثر سمیت نانو ذرات نقره سنتز شده به روش زیستی بر روی سرطان کولون (HT29) و ارزیابی بیان ژن ماتریکس متالوپروتئیناز 9 (MMP9) پرداخته شد. مواد و روش‫ها: در این مطالعه، سنتز نانو ذرات نقره با استفاده از احیای یون های نقره انجام گرفت و با کمک میکروسکوپ الکترونی عبوری مشخصه یابی شد. اثرات سمیت سلولی نانوذرات نقره بروی رده سلولی سرطانی کولون HT29 با روش رنگ‫سنجی  MTT مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، در این مطالعه با استفاده از روش real time PCR  به ارزیابی میزان بیان ژن MMP9 پرداخته شد. نتایج: نتایج مشخصه یابی TEM  نشان داد که نانوذرات اغلب شکل کروی داشته و میانگین اندازه آن‫ها 22 نانومتر می باشند. نتایج نشان داد که نانوذرات نقره اثر کشندگی وابسته به دوز و زمان داشته و میزان بقای سلول‫ها را به طور معنی داری کاهش می دهند (001/0p< ). همچنین بین اختلاف غلظت ها رابطه معنی داری دیده شد. بیان ژن MMP9  در سلول های سرطانیHT29  تیمار شده با نانوذرات نقره  به میزان 679 00/0 ±4897/0 (001/0p< ) نسبت به نمونه شاهد کاهش نشان داد.  نتیجه‫گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذرات سنتز شده به‫روش سبز می تواند راه کار امیدوارکننده ای در درمان سرطان روده بزرگ مورد توجه قرار گیرد.  

کلیدواژه ها

نانوذرات نقره, متالوپروتئیناز 9, سرطان کولون, HT29, سمیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.