بررسی غلاف میلین و پروتئین های مرتبط با آن (MAG، MOG، MBP و PLP) طی تخریب میلین القا شده توسط کوپریزون در سیستم عصبی مرکزی موش های نر نژاد C57BL/6

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سلول و بافت، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCT-8-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 934
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما سندگل

دانشگاه زابل، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، زابل، سیستان و بلوچستان، ایران

مجید کمیجانی

دانشگاه اراک، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، اراک، ایران، کدپستی ۸۳۴۹-۸-۳۸۱۵۶

چکیده

هدف: هدف تحقیق، بررسی دقیق اثرات وابسته به زمان کوپریزون بر پروتئین­های MAG، MOG، MBP و PLP و روند تخریب میلین می باشد. مواد و روش ها: مدل تخریب میلین با مصرف پنج هفته غذای حاوی 2/0 درصد کوپریزون ایجاد شد. ناحیه کورپوس کالوزوم مغز موش ها در هفته های 3، 4 و 5 مورد ارزیابی بافتی و مولکولی قرار گرفت و در انتهای هفته پنجم مطالعات رفتاری توسط تست میدان باز انجام شد.نتایج: نتایج نشان داد بیان پروتئین­های غلاف میلین در مقایسه با گروه کنترل به صورت وابسته به زمان کاهش یافته است. علی­رغم کاهش کلی این پروتئین­ها در هفته سوم، در این هفته تنها پروتئین PLP کاهش معنی داری با گروه کنترل نشان داد (01/0P< ). همچنین سایر پروتئین­ها از هفته چهارم به بعد کاهش بیان معنی داری را نشان دادند. مطالعات میکروسکوپ الکترونی تغییرات معنی دار در کاهش قطر میلین در مقایسه با گروه کنترل را تنها پس از 4 هفته نشان داد  (01/0P< ). مطالعات رفتاری نیز نشان داد کوپریزون قادر به ایجاد اختلالات رفتاری معنی داری در حیوانات مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل بود و این تغییرات از هفته سوم به بعد قابل مشاهده بودند.نتیجه­گیری: این تحقیق برای اولین بار به بررسی هم زمان پروتئین های اصلی میلین پرداخته و نتایج نشان می دهد بهترین زمان جهت بررسی­های دقیق مولکولی، بافتی و رفتاری هفته­های چهارم و پنجم می­باشند.

کلیدواژه ها

-کوپریزون, کورپوس کالوزوم, غلاف میلین, تخریب میلین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.