معرفی الگویی روشمند جهت ارزیابی گزینه های تعیین تکلیف اقلام

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: اولین کنفرانس لجستیک و زنجیره تامین
  • کد COI اختصاصی: NCLSC01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن صراف

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی

محمدرضا نجمی

کارشناس مهندسی صنایع

چکیده

در این مقاله الگویی روشمند با فنون تصمی م گیری چندشاخصه (MADM) جهت ارزیابی گزینه های تعیین تکلیف اقلام سپاه معرفی شده اس ت. بدین منظور در اولی ن گام شاخ ص های کلی مرتبط با تعیین تکلیف اقلام (یعنی طیف کلی شاخص هایی که در تعیی ن تکلیف بهینه موثر هستن د)، با مصاحبه و بررسی مستندات استخراج م ی شود. سپس جهت تحدید و تعیین شاخص ها و بدست آوردن اوزان شاخ ص ها و گزین هها از روشهای تصمی مگیری گروهی (GDM) استفاده می گردد. بدین صورت که در ابتدا درصورت وجود رابطه بازخورد متقابل بین شاخ ص ها و گزین ه ها از روش بردا (borda) شاخص ها رتب ه بندی و جهت تعیین اوزان کاردینال آن از یک مدل ریاضی برنام ه ریزی خطی استفاده گردیده و در صورتیکه شاخ صها دارای ساختار سلسل همراتبی باشد از روش بردار ویژه جهت این امر بهر هبرداری خواهدشد.سپس با تشکیل ماتریس تصمی م گیری چند شاخصه( MADM) بعنوان یک مدل مبتنی بر تکنیک های تصمیم گیری ، گروهی، گزینه ها (شامل فروش، امحاء، تبدیل به احسن و .. )، بسته به شرایط تصریح شده در الگوریتم هوانگ (HAWANG)اولوی ت بندی وزن ی شده و در اد امه، نتایج با استفاده از متدهای ر ایج تصمی م گیری چندشاخصه ، فازی (FMADM) مقایسه و تحلیل میگردد. بعد از تجزیه وتحلیلهای لازم ، اولویتبندی کلی گزینه های تعیین تکلیف ، اقلام سپاه مشخص شده و پیشنهادا ت مقتضی قابل ارایه اس ت. یاد آور می شود این روش اولوی ت گذاری را م ی توان در هریک از طبقات کلی و جزیی اقلام و یا در هر قلم خاص که مورد نیاز باشد نیز بکار برد و با ایجاد ثبات در سطو ح مختلف سازمان به فرآیندی اطمینا نبخش و یک سیستم تصمی میار نایل گردید.

کلیدواژه ها

لجستیک- بازیافت- تعیین تکلیف اقلام بلااستفاده- تصمیم گیری گروهی- تصمیم گیری چندشاخصه- دلفی- تابع بردا- تابع بردارویژه- تکنیک فازی- الگوریتم هوانگ- روش بونیسون- روش بالدوین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.