بررسی نیاز دیوارهای نسبی سازه ای در ساختمان های بنایی غیرمسلح
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: نگرشی بر آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله ( استاندارد۲۸۰۰)؛ حال و آینده
- کد COI اختصاصی: EQCODE01_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 14401
نویسندگان
استادیار مهندسی سازه، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه ملای
چکیده
ساختمان های مصالح بنایی غیرمسلح ساختمان هایی هستند که به جز دیوارهای سازه ای (برشی) مصالح بنایی فاقد سیستم ساز ه ای مشخصی می باشند. به سخن دیگر، در این قبیل ساختمان ها، دیوارهای برشی بنایی وظیفه تحمل هر دو نوع بار ثقلی وجانبی زلزله را بر عهده دارند. لذا در استاندارد 2800 ایران برای تامین نیاز مقاومت برشی ساحتمان های بنایی غیرمسلح در هر جهت، از مفهوم حداقل دیوار نسبی سازه ای استفاده شده است. بدین معنی که در هر یک از امتدادهای اصلی ساختمان بنایی (با کلاف و بی کلاف)، مقدار دیوار نسبی نباید از مقادیر مندرج در این استاندارد کمتر باشد. این در حالی است که رفتار لرزه ای ساختمان های بنایی کلاف دار (با کلاف قائم و افقی) به مراتب بهتر از ساختمان های بی کلاف می باشد و به دلیل شکل پذیری بالای آنها (کاهش نیاز مقاومت)، استفاده از مقادیر یکسان دیوار نسبی برای این دو نوع ساختمان ضروری به نظر نمی رسد . در این مقاله با بررسی ظرفیت برشی ساختمان های بنایی غیرمسلح باکلاف و بی کلاف با استفاده از روش تحلیل استاتیکی غیرخطی سعی شده است تا تخمین دقیق تری از حداقل دیوار نسبی ساز ه ای مورد نیاز به تفکیک نوع ساختمان و خطر لرزه خیزی ساختگاه ارائه گردد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که برای ساختمان های بنایی با سیستم کلاف بندی قائم و افقی می توان از مقادیر دیوار نسبی ساز ه ای کمتری نسبت به مقادیر مندرج در استاندارد 2800 استفاده نمود. همچنین، بسته به میزان خطر لرزه خیزی مناطق، مقادیر مختلفی از حداقل دیوار نسبی موردنیاز به تفکیک نوع ساختمان محاسبه و پیشنهاد شده استکلیدواژه ها
ساختمان بنایی، دیوار ساز ه ای، دیوار نسبی، کلاف، تحلیل استاتیکی غیرخطیمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.