آسیب شناسی مقالات پژوهشی، بررسی موردی؛ مقالات علوم سیاسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی، دوره: 9، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_JIERA-9-30_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رحمانی زاده دهکردی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

شهین دخت پاکزاد

دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد جنوب

چکیده

چرا بسیاری از مقالات پژوهشی داخلی در حوزه های علوم انسانی سهم اندکی در بسط و گسترش حوزه ی نظری خوددارند. چه چیزی را فرو م یگذارند و به لحاظ روشی، چه کارهائی را بایستی در پیش گیرند تا از آزمون استاندارد ها ومعیارهای متعارف تولید اندیشه، سر بلند بیرون آیند.هدف ما در این مقاله آن است که با بررسی چند مقاله به صورت عینی برخی از مشکلات اساسی این مقال هها رانشان دهیم. روش ما در این جا، نخست انتخاب تصادفی ده مقاله و سپس تقلیل آن به پنج مقاله بوده است. مقاله ها را ازحوزه ای انتخاب کردیم که با آن آشنا هستیم )علوم سیاسی( و همه ی آن ها تازه ترین مقاله های منتشر شده در نشریاتعلمی پژوهشی هستند.یافته های ما در این مقاله نشان می دهد که مهم ترین ایراد و آسیب این مقالات نداشتن سهم افزایشی/ افتراقی در آنبا پشتوانه ی عینی و ادعایی علمی یا به عبارت دیگر تز حوزه است. این مشکل برآمده از این است که مقالات فاقداستدلال های نظری هستند و از این رو، در بهترین حالت وجه ترویجی و مروری دارند. ضمن آنکه در جریان بررسی، بهایرادهای دیگری از آ نها اشاره کرده ایم و به صورت مختصر پیشنهادهای اصلاحی کوتاهی نیز افزوده ایم. نتیجه برآمده ازاین بررسی ساده است: مقاله ای نوآورانه، تاثیرگذار و سودمند است که ادعایی نو و رادیکال با پشتوانه ای از فک تها )تز(داشته باشد و مقالات مورد بررسی ما فاقد این ویژگی مهم هستند.

کلیدواژه ها

نگارش مقال ههای پژوهشی, نقد مقال ههای پژوهشی, علوم سیاسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.