جداسازی، شناسایی و توصیف باکتری های اسید لاکتیک از فرآورده های لبنی سنتی استان مازندران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI25_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 719
نویسندگان
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده علوم پایه و فناوری های نوین زیستی،دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده علوم پایه و فناوری های نوین زیستی،دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
چکیده
باکتری های اسید لاکتیک یک گروه متنوع از میکروارگانیسم ها می باشند که در صنایع لبنی و تخمیری مختلف اهمیت بسیاری دارند. غربال گری برای یافتن سویه های لاکتوباسیل با خصوصیات مطلوب بطور پیوسته در حال انجام است. باگسترش تولید صنعتی محصولات لبنی، امکان از دست رفتن باکتری های بومی موجود درمحصولات لبنی سنتی وجود دارد، ازاین روجداسازی، شناسایی و تعیین خصوصیات مفید این باکتری ها به منظور کاربردهای آتی ضروری می باشد. در تحقیق حاضر لاکتوباسیل ها از فرآورده های لبنی گوناگون جمع آوری شده از مناطق مختلف استان مازندران بر روی محیط کشت MRS جداسازی شدند. از آزمون های مختلف بیوشیمیایی مانند رنگ آمیزی گرم، آزمون کاتالاز، بررسی رشد در غلظت های مختلف نمک (2 تا 8 درصد) و تخمیر 8 نوع قند متفاوت برای تمایز و شناسایی مقدماتی سویه های جداسازی شده استفاده شد. شناسایی مولکولی سویه های منتخب با استفاده از تکثیر و توالی یابی ژن 16S rRNA انجام شد. نتایج بدست آمده تنوع نسبتا زیاد در باکتری های جداسازی شده از مناطق مختلف را نشان داد که در این میان جنس های لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و لکونوستوک بیشترین فراوانی را داشتند. به نظر می رسد محصولات لبنی سنتی استان از پتانسیل بالایی جهت جستجو برای باکتری های با توانایی مفید جهت استفاده در صنایع مختلف برخوردار می باشند.کلیدواژه ها
باکتری اسیدلاکتیک،لاکتوباسیل،لبنیات سنتی، 16S rRNAمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.