حفظ هویت و خاطرهی جمعی با کمک باززنده سازی بافت تاریخی نمونه ی موردی: بندر تاریخی کنگ
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC04_161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1079
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد معماری دانشگاه رجایی تهران
دانشجو کارشناسی ارشد معماری اسلامی دانشگاه سوره تهران
دکتری معماری و استادیار دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان مامور در دانشگاه رجایی تهران
چکیده
اساسی ترین لایه و زیرساخت یک جامعه، فرهنگ می باشد و از مهمترین مولفه های هویت بخش آن جامعه، معماری و شهرسازی می باشد. از آنجایی که گروه های انسانی از عوالم طبیعی پیرامون خود متاثر می شوند، تمدن یک ناحیه نمایانگر ساختار هویت جمعی بوده و در بافت های تاریخی و عناصر معماری شاخص، نمود کالبدی می یابد. برای حفظ و احیاء بافت های تاریخی، طرح و برنامه ی متکی بر جنبه های اجتماعی و فرهنگی درون محله ای اهمیت دارد. بندر تاریخی کنگ به عنوان یکی از شهرهای ساحلی ایران و همانند شهر یزد، هویت تاریخی و بافت سنتی طود را حفظ نموده و در آستانه ی ثبت جهانی قراره گرفته است؛ سوال مهم مقاله این است که چگونه می توان با باززنده سازی بافت تاریخی این شهر، هویت و خاطرات جمعی را به عنوان ظرفیت حیات بخشی به شهر پدیدار نمود این مقاله با گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و با روش توصیفی - تحلیلی نشان می دهد جهت باززنده سازی بافت تاریخی ضرورت دارد ارتقاء هویت محله ای در کنار ارتقاء منزلت اجتماعی، موجب محله ای مملو از حیات و سرزندگی گردد و مواردی چون ساخت اکوکمپ، ایجاد پیاده راه، توجه به بستر اجتماعی فرهنگی اقتصادی و تغییر کاربری خانه های تاریخی واجد ارزش به عناصر فرهنگی با کارکردهای جدید، قرار داده شود. همچنین عناصری که به بافت تاریخی هویت داده و موجب خاطرات جمعی مشترک و تعلق خاطر دیرینه است از بادگیر تا مسجد و میدان های محله ای، جهت ارتقاء کیفیت فضاهای شهری با عناصری چون دریا، نخل و ... در ساخت منظر شهری امروزی در کنار هم جمع گردد.کلیدواژه ها
هویت، خاطرات جمعی، باززنده سازی، بافت تاریخی، بندر کنگ.مقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.