علل عدم دستیابی به آرمان های معماری گذشته ایران در معماری ایرانی امروز نمونه موردی: دوره صفوی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC04_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا سخائی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

فاطمه افشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

امین دانش

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

ارمغان همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

معماری سنتی ایران به عنوان نمونه ای از گنجینه ی کهن تمدن و تداوم روح هنری در تاریخ ارزشمند خود همواره از اهمیتی بی بدیل در فهم و شناخت الگوهای نهفته ی خویش برخوردار بوده است. الگو هایی که استاد محمدکریم پیرنیا نقش برجسته ای در کشف و انتقال آن به معماران دوره ی معاصر ایران داشته اند. تبیین و شناخت این ارزش ها از دیدگاه پژوهشگران غیربومی نیز غیرقابل چشم پوشی است. در این رویکرد، مارک جارزمبیک پژوهشگر دانشگاه ام آی تی، پنج اصل مهم تاثیرگذار در هر دوره ی زمانی معماری را بیان کرده که در این مقاله سعی شده است با پیشینه ای از پنج اصل معماری سنتی از دیدگاه استاد پیرنیا و پنج اصل تاثیرگذار از دیدگاه جارزمبیک، دوره صفویه مورد تحلیل قرار گیرد. در این بررسی مشخص می شود که دلیل عدم رسیدن معماری حال حاضر به آرمان های آثار جاودانه ی معماری بومی ایرانی در چه شاخصه هایی از این بناها نهفته است. نتیجه ی این پژوهش حاصل جمع بندی از معیار هایی پر اهمیت در حین ساخت بناهای سنتی است که امروزه به دست فراموشی سپرده شده و نیازمند توجه بیشتر در این زمینه است.

کلیدواژه ها

معماری بومی، اصول موثر بر معماری سنتی، معماری معاصر، معماری دوره صفوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.