بررسی کیفیت فضاهای منظر دانشگاهی بر میزان حضورپذیری دانشجویان در محیط دانشگاه (مطالعه موردی : دانشگاه بجنورد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC04_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان قربان زاده

هیات علمی گروه معماری ، دانشکده هنر ، دانشگاه بجنورد ، بجنورد ، ایران

چکیده

به دنبال گسترش موسسات آموزش عالی در کشور ایران برای پاسخ گویی به نیاز جوانان در سال های اخیر، موسسات آموزش عالی فراوانی درساختمان های بسته و فاقد فضاهای باز به وجود آمده ، که هدف اصلی از این ایجاد، گسترش کمی مکان های بسته آموزشی بوده است. در حال حاضر نیاز فوق متعادل شده و زمان مناسبی است تا به اهمیت بررسی و تحقیق پیرامون تاثیر فضاهای باز سایت های دانشگاهی بر ارتقای کیفیت آموزش پرداخته شود. در این راستا، با توجه به خلا علمی و حرفه ای موجود، می توان از دانش معماری و حرفه منظر کمک قابل توجهی گرفت . هدف این پژوهش، بازخوانی نظریه های طراحی منظر، به خصوص نظریه بازسازی تمرکز ذهنی و بررسی مولفه های مطلوبیت منظر در دانشگاه بجنورد و بررسی نقش این مولفه ها در حضورپذیری دانشجویان در محیط دانشگاه است و هدف نهایی استخراج و اولویت بندی عوامل مطلوبیت فضاهای باز محیط های دانشگاهی و میزان حضورپذیری دانشجویان در دانشگاه است . با توجه به مختصات طراحی منظر و دستیابی به الگوهای طراحی منظر، با طرح پرسشنامه تصویری بر مبنای مولفه های مطلوبیت منظر از جمله درک و شناخت ، اکتشاف ، سازگاری با امیال مشارکت و آرامش و لذت بخشی منظر ، و اجرای آن در بین 55 نفر از دانشجویان دانشگاه بجنورد ، نتایج استخراج ، تجزیه و تحلیل شده است. جامعه آماری به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه بندی شده از میان دانشکده های دانشگاه بجنورد بر اساس جنسیت و رشته تحصیلی انتخاب شده و اطلاعات در نرم افزار spss ذخیره ، تجزیه و تحلیل و پردازش گردیده است . با بررسی اطلاعات به دست آمده اولویت عوامل اصلی مولفه های مطلوبیت فضاهای باز محیط های دانشگاهی مشخص گردید مطلوبیت منظر دانشگاه بجنورد و حضور پذیری دانشجویان در این دانشگاه پایین است و نیاز به بازبینی جدی در زمینه طراحی معماری منظر دانشگاه دارد .

کلیدواژه ها

مطلوبیت منظر ، منظر دانشگاهی ، حضور پذیری دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.