بررسی تغییرات زمانی و مکانی میانگین بارش در حوضه کارون

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF07_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مختار کرمی

استادیار در رشته جغرافیا طبیعی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

فاطمه عباس زاده

دانشجوی کارشناسی رشته آب و هواشناسی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

رسول سروستان

دانشجوی دکترای رشته آب و هواشناسی شهری، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

چکیده

بارش از مهم ترین عوامل مدیریت منابع آب می باشد تغییر و یا کاهش بارندگی می تواند اثرات زیان بار اقتصادی و اجتماعی زیادی داشته باشد. پژوهش حاضر به بررسی تغییرات بارش در حوزه آبخیز کارون طی سال های 1994 تا 2010 می پردازد. جهت انجام پژوهش تعداد پنج ایستگاه هواشناسی به عنوان نمونه از ایستگاه های موجود در حوزه آبخیز کارون انتخاب شده اند. حوزه های مورد مطالعه در این پژوهش شامل اهواز؛ آبادان، بهبهان، مسجدسلیمان و رامهرمز می باشند. میزان بارش سالیانه و ماهانه این ایستگاه ها بررسی شده، و همچنین پر بارش تر ین و کم بارش ترین ایستگاه های موجود در نمونه شناسایی شده اند. آمارهای مربوط به میانگین بارش سالانه ی ایستگاه های هواشناسی حاکی از این است که ایستگاه مسجدسلیمان طی بازه زمانی مورد مطالعه دارای بیشترین میانگین بارش و ایستگاه آبادان طی این دوره دارای کم ترین میزان بارش بوده اند. نتیجه پژوهش همچنین نشان داد که در ایستگاه های مطالعاتی بیشترین میزان بارش در ماهای ژانویه و دسامبر و کمترین مقدار بارش در ماهای ژوئن، ژولای و اگوست در تمام ایستگاه ها می باشد.

کلیدواژه ها

بارش، تغیرات زمانی و مکانی، کارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.