تاثیر نوآوری باز در همکاری دانشگاه و صنعت با استفاده از تکنیک PLS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-5-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد مدهوشی

استاد مدیریت دانشگاه مازندران

کریم کیاکجوری

دکتری سیاستگذاری علم وفناوری دانشگاه مازندران

چکیده

تتوسعه همکاری صنعت دانشگاه در کشورهای توسعه یافته، بیانگر ارتباط نزدیک و مناسب میان این دو نهاد است. سطوح مختلفی از تعاملات بین صنعت و دانشگاهیان در همکاری تحقیقاتی و خدمات پژوهشی، ممکن است وجود داشته باشد که نوآوری و به تبع آن نوآوری باز می تواند به عنوان هدف و دغدغه مشترک جهت همکاری موثر بین دانشگاه و صنعت تلقی گردد. روش تحقیق از نوع تو صیفی – همبستگی است و جامعه آماری اعضای هیئت علمی دانشگاه های دولتی استان مازندران بودند که در سال 1396 صورت گرفته است. با توجه به جدول مورگان، 270 نفر، نمونه آماری این پژوهش را تشکیل می دهند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه های استاندارد پارکمن و والش استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی دار (05/0 ≥ P) انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها توسط نرم افزار SMART- PLS صورت پذیرفت. نتایج تحلیل مسیر الگوی پژوهش نشان داد که نوآوری باز بر همکاری دانشگاه- صنعت تاثیر دارد، به طوریکه همکاری تحقیقاتی بر همکاری دانشگاه و صنعت تاثیر مثبت و معنی دار و ارتباط بین آنها متوسط می باشد. و بقیه متغیر ها همچون؛ خدمات تحقیقاتی، انتقال منابع انسانی، کارآفرینی دانشگاهی، تجاری سازی مالکیت فکری، تعامل غیر رسمی و نشریات علمی بر همکاری دانشگاه و صنعت تاثیر مثبت و معنی داری دارد اما در جامعه آماری این ارتباط ضعیف می باشد.

کلیدواژه ها

دانشگاه, صنعت, همکاری, پارادایم, نوآوری باز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.