تحلیل یادمان های تاریخی گردشگری شهری با استفاده از تکنیک سوات(مطالعه موردی: شهرکرمان)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات ایرانی، دوره: 16، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JISUK-16-32_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمس الدین نجمی

دانشیار گروه تاریخ دانشگاه شهید باهنر کرمان

حجت الله شرفی

استادیار

یاسر صباحی

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

صنعت گردشگری با درآمد سالانه1000میلیارد دلار در جهان، یکی از مهم­ترین پدیده­های قرن حاضر است که علاوه بر فقرزدایی، عدالت­گستری و اشتغال­زایی، درآمد بالایی را ایجاد کرده است. در این میان شهر کرمان نیز به دلیل شرایط خاص جغرافیایی دارای استعدادهای فراوانی در زمینه گردشگری می­باشد، که می­توان به جاذبه­های تاریخی، فرهنگی و طبیعی آن اشاره نمود. هدف این مقاله، شناخت جاذبه­های شهر کرمان و تحلیل آن بر مبنای مدل سوات می­باشد. در این راستا، فرضیه تحقیق به صورت کاربست ذیل تدوین شده است: به نظر می­رسد، شهر کرمان از توانمندی­های لازم جهت ارتقای گردشگری تاریخی برخوردار است. روش تحقیق مقاله حاضر، توصیفی- تحلیلی مبتنی بر شیوه اسنادی می­باشد. یافته­های تحقیق حاکی از این واقعیت است که این شهر به لحاظ موقعیت جغرافیایی خاص خود ظرفیت تبدیل­شدن به یکی از قطب­های بزرگ گردشگری تاریخی در جنوب شرقی کشور را داراست، که مانع اساسی و ضعف بزرگ در راه رسیدن به این هدف، به تعدد تصمیم­گیران و مسائل مدیریتی وضع موجود و ضعف در زیر­­ساخت­ها باز می­گردد. نتایج تحقیق نشان می­دهد، شهر کرمان ظرفیت لازم برای تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد و بین عوامل جاذب گردشگری، عوامل راهبردی و زمینه­های قدرت، ضعف، فرصت و تهدیدها در شهر کرمان رابطه معنی­داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری, گردشگری فرهنگی, مدل سوات, شهر کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.