توسعه مالی، نابرابری درآمدی و فقر در ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دوفصلنامه تحلیل های اقتصادی توسعه ایران، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_EDP-5-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 682
نویسندگان
دانشگاه الزهرا
کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه الزهرا
چکیده
هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیر توسعه مالی بر نابرابری درآمدی و فقر در ایران طی سالهای 1357 تا 1394 بوده است. نتایج نشان داد که در بلندمدت، توسعه مالی، نابرابری درآمدی در اقتصاد ایران را کاهش داده است. اثر درآمد سرانه بر توزیع درآمد، مطابق با نظریه U معکوس کوزنتس است. همچنین با افزایش تورم، ضریب جینی افزایش و توزیع درآمد نابرابرتر می شود. به علاوه، نتایج نشان داد که رابطه بلندمدت مثبت، بین سهم مخارج تامین اجتماعی از کل مخارج دولت و نابرابری درآمدی وجود دارد. همچنین با توجه به نتایج بهدست آمده، در بلندمدت، توسعه مالی، افزایش درآمد سرانه، و افزایش مخارج تامین اجتماعی، فقر را کاهش داده است؛ و دلالت بر این دارد که با توسعهمالی، نابرابری درآمدی و فقر کاهش می یابد. از این رو، توسعهمالی از طریق بالا بردن کارآیی نهادهای مالی و کاهش هزینه های بالای واسطه گری مالی، می تواند باعث کاهش نابرابری درآمدی و فقر شودکلیدواژه ها
توسعه مالی, نابرابری درآمدی, فقراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.