ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانه کمپوست زاهدان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه مخاطرات محیط طبیعی، دوره: 8، شماره: 20
- کد COI اختصاصی: JR_JNEH-8-20_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 932
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
گروه مهندسی عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان، استادیار، زاهدان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران_آب و سازه های هیدرولیکی_دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده
کمپوست یکی از راهبردهای مدیریت مواد زائد جامد شهری است که با هدف کاهش حجم و وزن موادی که باید دفع شود، کاهش انتشار بو و شیرابه، بازیافت منابع و کاهش هزینه های احتمالی دفع مورد استفاده قرار می گیرد. جهت رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی در چارچوب انطباق طرح توسعه ای با حساسیت های زیست محیطی، انجام طرح ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات کمپوست الزامی شده است. بر این اساس در ارزیابی زیست محیطی کارخانه کمپوست زاهدان از روش های چک لیستی و ماتریس تغییر یافته لیوپولد استفاده شده است. با توجه به اطلاعات بدست آمده مشخص گردید که منطقه فاقد سکنه می باشد و از جهات دیگر نیز با توجه به تحقیقات و نقشه های کاربری اراضی، هیچگونه عارضه خاص اکولوژیکی و اقتصادی_اجتماعی در محدوده 10 کیلومتری طرح شناسایی نشده و زمین محل طرح عمدتا بایر و سنگلاخی می باشد. تنها عاملی که به طور مشخص می تواند شعاع اثر گذاری طرح را افزایش دهد جهت و مقدار بادهای 120روزه استان می باشد که معمولا از سمت زابل به سمت زاهدان می وزد که با توجه به فاصله مناسب محل طرح، خطری متوجه ساکنین شهر نمی باشد. در مجموع گزینه انجام طرح با 94/0+ در مقابل گزینه عدم انجام با 7/3- دارای برتری کامل بوده و طرح به لحاظ طرح های بهسازی و اقدامات اصلاحی قویا توصیه شده است. بر اساس بررسی صورت گرفته عمده آثار دراز مدت طرح در مرحله بهره برداری در مورد شیرابه و نشت آن، مخاطرات بهداشتی داخل کارخانه برای شاغلان و محیط بیرونی (عمدتا از حشرات و جانوران موذی)، آلودگی بویایی و آلودگی محصول می باشد.کلیدواژه ها
کمپوست, ماتریس لئوپولد, ارزیابی زیست محیطی, چک لیستاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.