واژه پژوهی و شناخت تحلیلی منابع نظری دانش تخریج در اهل سنت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله حدیث و اندیشه، دوره: 9، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_JHT-9-17_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

تخریج یعنی خارج کردن متن­ها، موضوعات، محتواها و طرق متعدد حدیث از مصادر آن. این موضوع، ابتدا زیرمجموعه قواعد­الحدیث یا درایهالحدیث بوده و اکنون، دانشی مستقل به حساب می­آید. کاربرد تخریج، آسیب­شناسی و اعتباریابی حدیث است. اهل سنت در روشمندسازی و به کارگیری این دانش فعالیت های فراوانی داشته­اند که شناخت آن برای تولید دانش تخریج شیعی ضروری است. یکی از حوزه­های تلاش اهل سنت در دانش تخریج، نگارش منابع نظری متعدد است. بر این اساس، پژوهشی جامع جهت شناسایی منابع نظری این دانش ضروری است. هدف این پژوهش، تبیین معنای تخریج و معرفی تحلیلی مهم­ترین کتاب های تالیف شده در مباحث نظری دانش تخریج است. فایده آن، علاوه بر تبیین جایگاه این دانش، ارائه سرنخ های پژوهشی برای انجام تحقیقات شیعی است. بخش اول این مقاله به واژه پژوهی تخریج پرداخته است و در بخش دوم با بررسی متن و مقدمه کتاب­ها، برای نخستین بار، معرفی جامع، تحلیلی و مقایسه ای از مهم ترین منابع نظری تخریج ارائه می­گردد.

کلیدواژه ها

کتاب های تخریج, قواعد و اصول تخریج, آسیب شناسی حدیث, اعتبارسنجی حدیث, علوم حدیث

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.