نقش وتیور (Vetiver Grass) در کنترل فرسایش خاک
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
- کد COI اختصاصی: WATERSHED05_233
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1884
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته مرتع و آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ط
استادیار دانشکده مرتع و آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
مدیریت بقایای گیاهی با تاثیر گذاری بر خواص فیزیکی، شیمیائی و بیولوژیکی خاک، رشد گیاه زراعی را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. ثبات بقایای گیاهی در منطقه از جمله موارد حائز اهمیت در امر مدیریت بقایای گیاهی است که تحقیقات انجام شده در اغلب کشور های دنیا که گونه Vetivera zizanioides در آن رشد و نمو دارد نشان داده که در صورت کشت این گونه به حالت نوارهای موازی بر روی دامنه می تواند از حرکت بقایای گیاهی در اثر نیروی رواناب و فرسایش جلوگیری نموده و به حفظ حاصلخیزی و هوموس خاک کمک کند. این گونه بومی مناطق حاره ای آسیا می باشد ولی در مناطق حاره ای هر دو نیم کره یافت می شود و به خشکی و آفات مقاومت بالایی دارد. با توجه به اهمیت و کاربرد گسترده این گونه در زمینه های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست می بایست زمینه آزمایشات و کشت این گونه جهت سازگاری در نقاط مختلف ایران فراهم شود. گونه Vetiveria zizonioides به لحاظ میدان اکولوژی وسیعی که دارد می بایستی در اراضی با تنوع زیستی کم یا فاقد تنوع زیستی به عنوان بوم گسترد کشت شود. علف وتیور به علت ویژگی خاصی که در ریشه و شاخ و برگ آن وجود دارد برای اصلاح و احیاء اراضی که تخریب شده اند بکار گرفته میشود، در خیلی از مناطق دنیا از جمله آمریکای جنوبی، چین، هندوستان، آفریقا، مالزی و تایلند از کشت این گیاه جهت جلوگیری از فرسایش خندقی در قسمت هدکت خندق ها و نیز حفاظت از حاشیه آبراهه ها بهره می جویند.کلیدواژه ها
علف وتیور، Vetivera zizanioides ، حفاظت خاک، فرسایشمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.