برآورد تابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا مطلوب(AIDS)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه توسعه و سرمایه، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_KJDC-2-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بهمنی

استادیار اقتصاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

حسن اصغری

دانشجوی دوره دکتری اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

چکیده

     تغذیه و مصرف مواد غذایی در برنامه ریزی بودجه خانوار اهمیت فراوانی دارد و سهم زیادی آن در بودجه خانوار روستایی بر اهمیت برآورد تابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی می افزاید. تحلیل تخصیص درآمد خانوار به کالاها و خدمات مورد توجه اقتصاددانان و سیاستمداران بوده و برآورد تقاضای کالاها و خدمات به منظور تشخیص ترجیحات و نیازهای آینده از اهمیت برخوردار است. در این مقاله با استفاده از سیستم تقاضای تقریبا مطلوب(AIDS) و روش تخمین رگرسیون ظاهرا نامرتبط(SUR) به برآورد توابع تقاضای خوراک خانوارهای روستایی پرداخته شده است. با توجه به نتایج مدل، مصرف کنندگان روستایی در  موارد دچار توهم پولی هستندو سلیقه خانوارهای روستایی تغییر نکرده است. کشش قیمتی زیرگروه نان، برنج و غلات کمترین مقدار و کشش قیمتی زیر گروه لبنیات و تخم مرغ بیشترین مقدار است. به علاوه از میان زیر گروه های مختلف خوراک، زیر گروه نان، برنج و غلات لوکس بوده و زیر گروه لبنیات و تخم مرغ ضروری است. زیرگروه نان، برنج و غلات با زیرگروه لبنیات وتخم مرغ جانشین و با زیرگروه گوشت قرمز و سفید مکمل است. زیرگروه گوشت قرمز و سفید با زیر گروه لبنیات و تخم مرغ جانشین است.

کلیدواژه ها

سیستم تقاضای تقریبا مطلوب, رگرسیون ظاهرا نامرتبط, توهم پولی, کشش های قیمتی و درآمدی تقاضا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.