رویه بتنی اصلاح شده با لاتکس (LMC) و کاربرد های آن (نمونه آزمایشی در قطعه یک آزاد راه تهران – شمال)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویه های بتنی
  • کد COI اختصاصی: NCCP03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا قائمی

کارشناس ارشدمهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت مدیرعامل شرکت شیمی سازه آرمانی

علیرضا رحمتی

کارشناس ارشدمهندسی عمران رئیس کمیته فنی کانون سراسری انجمن های صنفی بتن کشور و مدرس دانشگاه شهیدبهشتی

علیرضا مقصدی

کارشناس ارشدمهندسی شیمی ومحیط زیست دانشگاه مریلند آمریکا مدیرپروژه شرکت شیمی سازه آرمانی

چکیده

بتن اصلاح شده با پلیمر 1(PMC) که به آن بتن اصلاح شده با لاتکس 2(LMC) نیز گفته می شود، از افزودن پلیمر در طرح اختلاط بتن بدست می آید. این نوع بتن به دلیل بهره مندی از ویژگی های منحصربه فرد از جمله بهبود کارایی، استحکام کششی و نفوذ ناپذیری، در مصارف مختلفی مانند راهسازی، کف سازی های صنعتی و غیر صنعتی و همچنین ملات های ترمیمی بکار می رود. امروزه در کشور های پیشرفته نظیر آمریکا و کانادا بتن اصلاح شده با لاتکس به عنوان مناسب ترین گزینه برای رویه پل ها محسوب می شود. رویه های بتنی به دلیل کاهش نفوذپذیری و دوام بیشتر نسبت به رویه های آسفالتی عمر سازه را بین 2 تا 3 برابر افزایش داده و علاوه بر جنبه اقتصادی به دلایل دیگری از جمله افزایش ایمنی و کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری، از روسازی های آسفالتی پیشی گرفته اند.[1] در این مقاله پس از اشاره به انواع روسازی های بتنی ، استفاده از رویه بتنی اصلاح شده با لاتکس (LMC) بررسی شده است.با توجه به عدم وجود تجربه جدی در تولید و اجرای این نوع بتن در پروژه های راه سازی کشور، پس از انجام تحقیقات گسترده و استفاده از تجربیات کشور های پیشرفته در این زمینه و همچنین بهره گیری از آیین نامه های معتبر بین المللی، شرکت دانش بنیان شیمی سازه آرمانی اقدام به اصلاح ساختاری پلیمر 3 SBR مورد نیاز نمود و پس از طی مراحل تحقیقاتی و تولید آزمایشی بتن LMC مطابق مشخصات وزارت راه آمریکا 4 FHWA اقدام به اجرای موفقیت آمیز نمونه ای در قطعه یک آزاد راه تهران – شمال کرد.

کلیدواژه ها

بتن اصلاح شده با لاتکس، LMC، روسازی بتنی، SBR، دوام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.