روش های سنتی و نوین در یخ زدایی روسازی بتنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویه های بتنی
  • کد COI اختصاصی: NCCP03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهردخت دوستی

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده عمران و محی ط زیست دانشگاه تربیت مدرس

سعید امانی

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

ابوالفضل حسنی

استاد ، گروه راه و ترابری، دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از مشکلاتی که در روسازی راهها و فرودگاهها گریبانگیر سیستم حمل ونقل میشود، یخزدگی سطح روسازی و درپی آن ایجاد حادثه است. در سال های اخیر محققان به دنبال روشهایی به منظور یخزدایی هستند که علاوه بر کارایی وسرعت بالا، در مقابل هزینهها نیز مقرون به صرفه باشند. از دیرباز روش سنتی برای مقابله با این پدیده در کشور ما استفاده از نمک به همراه شن و ماسه در سطح راه بوده است. با توجه به خاصیت خورندگی نمک و همچنین شکستن یخ های بزرگ و تبدیل آن به یخ کوچک که امکان پرتاب شدن به سمت باند را دارد، از این روش در فرودگاهها نمیتوان استفاده کرد. همچنین به دلیل مسائل زیست محیطی ، استفاده از نمک توصیه نمی شود.امروزه در برخی کشورهای پیشرفته روش های نوینی اجرا شده است. از جمله این روشها میتوان به ذوب خودکار برف بااستفاده از موادی همچون الیاف کربن، نانو مواد و ذرات فولاد در بتن اشاره کرد. استفاده از روسازی بتنی رسانا برای یخزدایی علاوه بر اینکه سبب آلودگی زیست محیطی نمیشود، مشکلات استفاده از یخ زداهای شیمیایی را نیز ایجاد نمیکند. همچنین این امکان وجود دارد که با تعبیه سنسورهای کنترلدما، عملیات یخزدایی به صورتکاملا خودکار صورت پذیرد . این روش ها اغلب هزینههای اولیه بالایی دارند به جهت تجهیزات و نصب آنها دارند، اما با توجه به بررسی چرخه ی عمر روسازی ،کارایی بالا وسرعت عمل این روشها آن ها را متمایز و قابل جایگزینی با سایر روشها کرده است.

کلیدواژه ها

روسازی فرودگاه، یخ زدا، نگهداری زمستانی، روسازی بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.