طراحی مجتمع توریستی-تفریحی با رویکرد معماری زمینه گرا(موردمطالعه: روستای ماکلوان شهرستان فومن درگیلان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش جامع بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ENAUI01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه کاظم زاده

استادیارگروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

میثم رحمتی خواه

دانشجوی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

با توجه به گسترش روزافزون صنعت توریسم و گردشگری در دنیا و تبدیل آن به یک صنعت موفق وبا توجه به نیاز روزافزون کشور ایران به گسترش توریسم با داشتن پتانسیل های طبیعی و مصنوعی شکل گرفت. امروزه زندگی شهری ونظام اجتماعی موجود در شهرها، انسانها را از مسیر اصلی زندگی دور کرده و با وجود رفاه و امکانات بسیاری که در اختیارشان قرار داده از سادگی طبیعت دور شده اند. زمینه گرایی تلاشی ست برای نمایش توان ایجاد محیط مطلوب بصری در مقیاسی کلان تر از معماری است و توجه به ابعاد کالبدی،انسانی و وجوه اجتماعی – فرهنگی جامعه دارد . سبکهای متفاوت معماری می توانند بدون از دست دادن ویژگی های خود با زمینه موجود همگونی مطلوبی ایجاد کنند و در واقع در زمینه گرایی ، ساختمان عضو همخوان با اکولوژی و عنصر هماهنگ در بستر خود و در نهایت محیط زیست خواهد بود در این مقاله روش تحقیق، توصیفی – تحلیلی و روش کمی به کمک پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss و شیوه های مرور متون و منابع مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از مقایسه و جمع بندی نتایج به دست آمده از مطالعات نظری و میدانی، ضوابط و اصول طراحی مجموعه توریستی – تفریحی که شامل ابعاد مناسب فضاها و مناسب سازی دسترسی ها و اصول و ضوابط مربوط به طراحی منظر مناسب برای اقشار مختلف، ارائه گردیده و بعد از تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه، اطلاعات گردآوری شده بر پایه مطالعات انجام شده یک الگوی مناسب به منظور طراحی فضای توریستی تفریحی در روستای ماکلوان طراحی شده و با استفاده از تحلیل داده ها و اطلاعات به ارائه طرحی متناسب با رویکرد زمینه گرایی و پتانسیل های موجود پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

مجتمع توریستی-تفریحی؛ رویکرد معماری زمینه گرا ؛ روستای ماکلوان ؛ شهرستان فومن؛ گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.