تاثیر قرآن برشکل دهی باغ های ایرانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش جامع بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: ENAUI01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 491
نویسندگان
گروه معماری ، واحد دورود، دانشگاه آزاد اسلامی ، دورود، ایران دانشجوی دکتری معماری،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دورود
گروه معماری ، واحد دورود، دانشگاه آزاد اسلامی ، دورود، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد دورود
چکیده
طراحی باغ ایرانی سابقه ای طولانی داشته و در تمام دوران ها، به خصوص دوره اسلامی به گونه ای گسترده مد نظربوده است. این باغ ها تک عملکردی نبوده و همزمان چندین کاربری داشته اند و در بعضی دوران ها، باغ های عمومی برای گردش و تفریح اهالی ساخته می شدند. ارتباط تنگانگ معنایی و برداشت از مفهوم پردیس آسمانی در بازسازی نمادگرایانه از بهشت در روی زمین در غالب باغ در سرزمین گرم و خشک ایران، کشوری که دیرینه ترین باور به وجود جهان واپسین و سرای خوبان و بدان در آن نفهته می باشد یکی از حوزه های پژوهشی برای پی بردن به ریشه های تاریخی و باورهای دینی باشندگان این سرزمین و تاثیر آن به باورهای مردمان دیگر سرزمینها در غالب دین، باور یا اندیشه می باشدقرآن کریم که خود آیاتی از جلوه های جمال خداوند است با تکیه بر تصاویری که انسان از سرسبزی و خرمی دارد، بهشت را در جهان آخرت توصیف نموده و پس از اسلام معماران مسلمان با عنایت به این توصیف ها، باغ هایی را در این جهان فناپذیر، ساخته اند که به راستی تمثیلی از بهشت است که در قرآن توصیف شده است. در این مقاله، سعی شده با بررسی شواهد، با رویکردی توصیفی، امکان بررسی تمثیلی بودن مفهوم باغ ایرانی از بهشت فراهم شود.کلیدواژه ها
باغ، طراحی، آیه های قرآن،نماد گرایی ، معماری اسلامی،رویکرد توصیفیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.