بررسی رضایتمندی بانوان از میزان امنیت در فضاهای شهری با تاکید بر رویکرد CPTED نمونه موردی: پارک بانوان فردوسی نیشابور
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش جامع بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: ENAUI01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 586
نویسندگان
مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی اترک،
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی اترک،
چکیده
امروزه، امنیت یکی از نیازهای اساسی در ساختارهای شهری و حفظ آن از مهم ترین مسائل در زندگی شهری است. آگاهی از وضعیت رضایتمندی امنیت ساکنان یک اجتماع نقش موثری در ایجاد راهکارهای توسعه یک جامعه دارد. آنچه امروزه از امنیت به عنوان دریافت ذهنی و عینی ادراک می شود، ناشی از ساختار و نحوه چیدمان محیط است، لذا جهت افزایش آن بایستی معیارها و استانداردهایی در طراحی فضاهای شهری در نظر گرفت. یکی از جدیدترین و کاربردی ترین آن ها، نظریه پیشگیری از جرم با استفاده از طراحی محیطی یا CPTED است. دراین راستا هدف این تحقیق بررسی معیارهای موثر در افزایش امنیت محیطی بانوان بر پایه رویکرد CPTED در پارک فردوسی نیشابور می باشد. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- تحلیلی بوده و برای جمع آوری داده ها از روشهای کتابخانه ای و نیز مطالعات میدانی در قالب پرسشنامه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را بانوان استفاده کننده پارک فردوسی نیشابور تشکیل می دهد که با استفاده از فرمول کوکران 118 نمونه به دست آمد. نتایج تحقیق نشان می دهد اکثر شاخصهای رویکردCPTED در پارک فردوسی نیشابور امتیاز لازم را کسب نکرده اند و ضروری است به معیارهای طراحی CPTED چون در بازسازی پارک و طراحی مشابه در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
پارک بانوان، امنیت، پارک فردوسی نیشابور، رویکرد CPTEDمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.