تحلیل اجتماع پذیری در محیط های ساخته شده(مطالعه موردی: مرکز سماع و رقص های آیینی ایران)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش جامع بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: ENAUI01_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 590
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه غیرانتفاعی کمال الملک نوشهر
دکترای معماری، عضو هیات علمی موسسه غیرانتفاعی کمال الملک نوشهر
چکیده
رقص بازتاب جغرافیا، آب و هوا، موسیقی، نحوه ی زندگی، باورها و تاریخ مردم است. در فرهنگ اسلامی ایران از ادب صوفیه تا قصه های بزمی شاعران، و از چهره های مینیاتور تا نقش های دیوار چهل ستون چندان اشاره و نشانه در باب وجد و سماع و پایکوبی و دست افشانی هست که هیچ محققی ممکن نیست با فرهنگ ایران آشنایی درستی پیدا نکند و درباره این شیوه و پیشینه ی دیرینه ی آن کنجکاوی ننماید. بعدها همین آیین های شکرگزاری جای خود را به دعاهای دسته جمعی و برپایی نماز و نیاز به درگاه خدا داد. پژوهش حاضر در نظر دارد با هدف افزایش حس تعلق افراد به فضاهای عمومی و ارتقاء تعاملات اجتماعی به تحلیل اجتماع پذیری در محیط های ساخته شده بپردازد. در ادامه برای پیشبرد فرآیند تحقیق، ضمن انجام مشاهده مستقیم الگوهای جاری رفتاری در محیط های ساخته شده، از پرسشنامه نیز استفاده شده است. در بخش نظرسنجی، پاسخ دهندگان به صورت تصادفی و به تعداد 30 نفر انتخاب گردیدند و داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Spss تحلیل گردیدند. نتایج پژوهش بیانگر این است که مفهوم رضایتمندی به ترتیب با ویژگی های کالبدی مجموعه، پیوند طبیعت با معماری، وجود فضاهای جمعی، گردهمایی، وجود تسهیلات و امکانات کالبدی در محیط، بیشترین همبستگی را دارد و با افزایش هر یک از این عوامل، میزان اجتماع پذیری افزایش می یابد.کلیدواژه ها
اجتماع پذیری- محیط های ساخته شده-تعلق مکان- تعاملات اجتماعی- سماع و رقص های آیینیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.