کاهش جریان سیم نول در بارهای سه فاز نامتعادل با استفاده از فنر الکتریکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در مهندسی برق،مکانیک،کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: EMCE04_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر بلاکش

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی شمال،

حمید افشنگ

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی شمال،

مرتضی عباس قربانی

دانشگاه غیردولتی غیرانتفاعی شمال،

چکیده

در شبکه های توزیع انرژی الکتریکی بدلیل وجود مصرف کننده های سه فاز نامتعادل، غیر یکنواخت بودن میزان مصرف مشترکین و عدم آشنایی از الگوی بار آنها، اندازه جریان عبوری از فازهای مختلف برابر نبوده و سبب ایجاد نامتعادلی و عبور جریان از سیم نول در شبکه توزیع می گردد. از معایب عبور جریان از سیم نول می توان به افزایش تلفات انرژی الکتریکی و برقدار شدن سیم نول اشاره کرد. همچنین به دلایل مختلف اندازه ولتاژ در شبکه توزیع انرژی الکتریکی در طول شبانه روز تغییر می کند. برخی از بارهای الکتریکی نظیر سیستم های روشنایی می توانند با درصد زیادی از تغییرات اندازه ولتاژ عمل کنند. اما برخی از بارهای الکتریکی مثل یخچال، کامپیوتر و تلویزیون در برابر تغییرات اندازه ولتاژ حساس می باشند و به ولتاژی که خوب تنظیم شده باشد نیاز دارند. در این مقاله سعی شده است با استفاده از تکنولوژی جدید فنرهای الکتریکی و ارائه یک روش کنترلی جدید برای یک مصرف کننده سه فاز چهارسیمه نامتعادل، اندازه جریان عبوری از سیم نول کاهش یابد و در عین حال اندازه ولتاژ بار حساس در محدوده مجاز نگه داشته شود. پارامترهای کنترل کننده حلقه بسته با استفاده از الگوریتم ژنتیک طراحی می شوند. روش پیشنهادی در MATLAB شبیه سازی می شود. نشان داده می شود که با استفاده از فنرهای الکتریکی سه فاز و روش کنترلی پیشنهادی، اندازه جریان سیم نول تا % 60 کاهش می یابد و درصد تغییرات اندازه ولتاژ بار حساس از % 10 به % 1 کاهش می یابد. نتایج شبیه سازی کارایی روش پیشنهادی را تایید می کند.

کلیدواژه ها

فنر الکتریکی، نامتعادلی، جریان سیم نول، بار حساس، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.