بررسی روش های تولید نانوفیبر و کاربردها و مزایای آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAE01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

محمد نوشاد

استادیار، علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

چکیده

نانوفیبرها گروهی از مواد با قطر نانو ذره می باشند که داری مزایای مختلف از قبیل نسبت سطح به حجم زیاد، تخلخل بالا با اندازهی منافذ خیلی کوچک هستند. نانوفیبرهای پلیمری با توجه به جنس، شکل و اندازه نهایی میتوانند توسط چندین روش از قبیل روش طراحی (کشیدن)، سنتز قالب، جدایی فاز، خودآرایی و الکتروریسی تهیه گردند. الکتروریسی یک تکنیک موثر هست که نانوفیبرهای پیوسته با طول 5 تا 100 نانومتر تولید میکند که 100 تا 10000 برابر کوچکتر از الیاف ساخته شده توسط محلول یا چرخش ذوب است. این روش را می توان برای پلیمرهای مصنوعی و طبیعی، ترکیبات پلیمری و نانوذرات استفاده کرد. الکتروریسی داری مزایایی متعددی در مقایسه با روشهای دیگر از جمله .1: روش آسان، ساده و مقرون به صرفه برای ساخت نانوالیاف .2 تبدیل آسان ترکیبات زیست فعال به نانوالیاف .3 عدم نیاز به فرایند حرارتی که به ویژه برای ترکیبات حساس مهم است. در این بررسی روشهای تولید نانوفیبرها، تاثیر پارامترهای فرآیند بر مورفولوژی الیاف، کاربرد و مزایای روش الکتروریسی مطرح شده است.

کلیدواژه ها

الکتروریسی، نانوالیاف، ترکیبات پلیمری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.