eCGو نقش آن در آبستنی مادیان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
- کد COI اختصاصی: FNCAE01_169
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1341
نویسندگان
دانشجوی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
در سالهای اخیر با توجه به اهمیت پرورش و نگهداری نژادهای اسب در سراسر دنیا، توجه ویژهای به حفظ و تکثیر این حیوان اهلی شده است . برقراری چرخههای طبیعی تولید مثل، یکی از مهمترین عوامل در بقای نسل به شمار میرود که مستلزم آشنایی با اصول باروری و مامایی میباشد که از لحاظ مدیریتی حائز اهمیت میباشد. گنادوتروپین جفتی اسب یا eCG، برای اولین بار در سال 1930 توسط کول و هارت شناسایی شد. این هورمون گیلکوپروتئینی که نقش مهمی در حفظ و بقایا آبستنی را در مادیان ایفا میکند، در اندومتریال کاپس سنتز و ترشح میشود. در هفته های هشتم تا دهم آبستنی به اوج خود رسیده و پس از آن، کمکم از غلظت آن کاسته میشود. این هورمون به طور انحصاری با LH در تعامل است؛ با این وجود eCG در دوران آبستنی به جسم زرد متصل است تا گنادوتروپین برای حفظ آبستنی فراهم شود. در واقع eCG ممکن است باعث رشد فولیکولهای ثانویه شده و تخمک گذاری یا لوتئینی شدن آنها را شود و از موج دوم جسم زرد پشتیبانی کند . سلولهای حلقهای جفتی این قابلیت را دارند که آبستنی را حتی در مادیان غیرآبستن هم نشان دهند. بر همین اساس ممکن است که بعد از سقط فتوس، نشان داده شود که مادیان همچنان باردار است و علائم فحلی ظاهر نشود، در نتیجه تلقیح مجدد به تعویق افتاده و باعث زیان اقتصادی میشود.کلیدواژه ها
eCG، گنادوتروپین جفتی اسب، مادیان، آبستنیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.