اثر تزریق هورمون هایPMSG و GnRH بر نرخ چندقلوزایی در میش عربی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAE01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه پاکزار

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

صالح طباطبائی وکیلی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

مرتضی مموئی

استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

جمال فیاضی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی

چکیده

هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تزریق هورمونهای PMSG و GnRH بر عملکرد تولیدمثلی میشهای عربی در فصل تولیدمثل بود. برای این منظور، تعداد 75 راس میش عربی بالغ و سالمدر قالب طرح کاملا تصادفی به 5 تیمار آزمایشی با 15 راس میش در هر تیمار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: -1 بدون استفاده از اسفنج پروژسترون داخل مهبلی و بدون تزریق هورمونی با جفتگیری طبیعی (شاهد)، -2 استفاده از اسفنج پروژسترونی داخل مهبلی به مدت 14 روز، بدون تزریق هورمونی و جفتگیری طبیعی پس از خروج اسفنج پروژسترونی، -3 استفاده از اسفنج پروژسترونی داخل مهبلی به مدت 14 روز، تزریق 500 واحد بین المللی هورمون PMSG همزمان با برداشت اسفنج پروژسترونی و جفتگیری طبیعی، -4 استفاده از اسفنج پروژسترونی داخل مهبلی به مدت 14 روز، تزریق 100 میکروگرم هورمون GnRH همزمان با برداشت منبع پروژسترونی و جفت-گیری طبیعی، -5 استفاده از منبع پروژسترونی داخل مهبلی به مدت 14 روز، تزریق 500 واحد بین المللی هورمون PMSG و 100 میکروگرم هورمون GnRH همزمان با برداشت منبع پروژسترونی و جفتگیری طبیعی. پس از خارج کردن اسفنج پروژسترونی، قوچ های عربی سالم به گله وارد شدند. نتایج نشان داد که نرخ چندقلوزایی میش های عربی بین گروه شاهد و تیمارهای آزمایشی اختلاف آماری معنیداری نداشت (P> 0/05)؛ اما از نظر عددی بیشترین نرخ دوقلوزایی در تیمار دریافت کننده اسفنج همراه با PMSG مشاهده شد.

کلیدواژه ها

نرخ تزاید، گونادورلین، گوسفند، eCG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.