بررسی ایمنی در تخریب سازه ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نقش مهندسی عمران در کاهش مخاطرات
  • کد COI اختصاصی: RCEHM01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان القاصی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه خوارزمی، تهران

چکیده

مهندسی نه تنها برای ساخت و ساز بلکه برای تخریب سازه ها نیز یک امر ضروری است. هر سازهای برای یک دوره زمانی مشخص عمر مفید سازه طراحی شده است و پس از گذراندن این دوره در صورت عدم مقاوم سازی به روشهای مناسب و ایمن برای اشخاص و سازهای اطراف بسیار خطرناک است، مخصوصا0 اگر در منطقهای با لرزهخیزی متوسط به بالا باشد. تخریب هر سازه شامل پروسه خراب کردن و یا فرو ریختن سازه های بزرگ و کوچک با استفاده از تجهیزات دستی و مکانیکی است. گامهای مختلفی قبل، در حین و بعد از عملیات تخریب باید اجرا شود، از جمله؛ بررسی و ارزیابی محل، برداشت مواد خطرناک، تدارکات در محل تخریب، گزارش پایداری، اقدامات پیشگیرانه، تهیه طرح تخریب و تکنیکهای مربوطه. در تخریب به دلیل پارامترهای متفاوتی که بر هر سازه حاکم است طرحها و روشهای متفاوتی وجود دارد، که میتوان به نوع محل، زمان، شرایط اقتصادی، مصالح ساختمانی یا نوع سازه، هدف از تخریب، ارتفاع سازه و سن سازه اشاره کرد. ابزارها و تجهیزات تخریب را میتوان در دسته بندیهای مختلفی از قبیل سنتی و پیشرفته، دستی و مکانیکی و یا بر اساس مکانیزم کاری آنها تقسیم کرد، که اکثرا0 شامل چکشها، بیلهای مکانیکی، جک های هیدرولیکی، توپهای تخریب، جرثقیلها و مواد انفجاری هستند. این مطالعه شامل اقدامات احتیاطی در مورد ماشین آلات و تجهیزات، داربست، امنیت عمومی، ایمنی کارکنان و شرح ایمن سازی تمامی مراحل تخریب است.

کلیدواژه ها

اقدامات پیشگیرانه، ایمنی، تخریب، خرابی پیشرونده، سازه های بلند، طرح تخریب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.