کمال گرایی از منظر قرآن و روان شناسی دین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهشهای نوین در روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: NPSR01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علی بابایی

کارشناسی ارشد روانشناسی مثبت گرا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نائین، ایران

شهناز خالقی پور

استادیار گروه روانشناسی اسلامی مثبت گرا، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران

جلال وهابی همابادی

استادیار گروه معارف اسلامی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران

چکیده

کمال و تعالی انسانی از دغدغه های اصلی ذهن بشر است؛ نیاز و عطش روحی که بشر را از ایستا بودن خارج می کند و او را به تکاپو وا می دارد لذا هدف این پژوهش مطالعه ای نظری درباره کمال گرایی از دیدگاه قران و نهج البلاغه و مبانی روانشناختی کمال از دیدگاه روانشناسی است. برای رسیدن به هدف، مفاهیم کمال از نظر دیدگاه های مختلف روانشناسی، دیدگاه قران و اسلام درباره کمال بیان شده است. این مقاله از نوع مروری با استفاده از روش کتابخانه ای به شیوه تحلیل محتوای متون دینی و تبیین موضوع های مرتبط با روانشناسی در زمینه کمال گرایی تدوین شده است. برای رسیدن به هدف، مفاهیم کمال گرایی از دید اسلام و روانشناسی و جنبه های کمال گرایی بحث شده است. بعضی از نتایج و دستاوردهای این پژوهش بیانگر آن است که هرگاه انسان به درستی شاخص اعتدال و این اصل اخلاقی را در زندگی خود نهادینه کند، تمام ارزش های دینی و اخلاقی در مسیر صحیح خود قرار خواهند داشت.

کلیدواژه ها

کمال گرایی، اعتدال و میانه روی، افراط و تفریط.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.