اثربخشی زوج درمانی معنوی- مذهبی بر صمیمیت زناشویی، تعهد زناشویی و رضایت جنسی جامعه زوجین نابارور شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهشهای نوین در روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: NPSR01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام زائری فولادی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

محمد زارع نیستانک

هیئت علمی و استاد دانشگاه آزاد نایین

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج درمانی معنوی- مذهبی بر صمیمیت زناشویی، تعهد زناشویی و رضایت جنسی جامعه زوجین نابارور شهر اصفهان انجام گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین نابارور بود که در ماه های تیر و مرداد سال 1396 به مرکز ناباروری شهید بهشتی شهر اصفهان مراجعه نموده بودند. نمونه مورد مطالعه این پژوهش را 30 زوج نابارور و متمایل به همکاری و خواستار بهبود روابط با همسر تشکیل میداد که به صورت دردسترس از میان کلیه زوجین نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری شهید بهشتی شهر اصفهان انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه 15 زوجی (گروه کنترل 15 زوج و گروه آزمایش 15 زوج) گمارده شدند و تحت آموزش درمان معنوی- مذهبی قرار گرفتند. جمعآوری داده ها بر اساس پرسشنامه رضایت جنسی ISS هادسون (1992)، پرسشنامه تعهد زناشویی((DCI آدامز و جونز (1997) و پرسشنامه نیازهای صمیمیت زناشویی باگاروزی (2001) انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل کواریانس چند متغیره نشان داد که نمرات کلی صمیمیت زناشویی ، تعهد زناشویی و رضایت جنسی جامعه زوجین نابارور شهر اصفهان پس از اثر متغیر مستقل (زوج درمانی معنوی-مذهبی)، افزایش نشان میدهد .(P< /05) با عنایت به یافته های موجود، به نظر میرسد که مداخله معنوی- مذهبی بر افزایش صمیمیت و تعهد زناشویی و رضایت جنسی زوجین نابارور شهراصفهان تاثیر معناداری داشته است، لذا میتوان با آموزش زوجدرمانی معنوی-مذهبی در بهبود و ارتقای صمیمت و تعهد زوجین رضایت جنسی آنان اقدام نمود و زمینه را برای بهبود کیفیت زندگی و آینده ای متعالی مهیا کرد . از این رو پیشنهاد میشود که مشاوران و روانشناسان زمینه بیشتری را جهت آموزش این نوع از درمان که مبتنی بر فرهنگ ایرانی است برای مراجعان فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

زوج درمانی معنوی- مذهبی، صمیمیت زناشویی، تعهدزناشویی، رضایت جنسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.