صحت سنجی برآورد تبخیر و تعرق از الگوریتم سبال و روش های تجربی با داده های تشتک تبخیر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR06_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام محمودزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت مهندسی منابع آب، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته.

صدیقه انوری

استادیار گروه اکولوژی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

مجتبی اکبری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت مهندسی منابع آب، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته.

چکیده

تبخیر و تعرق (ET) از مولفه های کلیدی معادلات انرژی در سطح زمین و توازن آب میباشد، لذا برآورد دقیق آن در برنامه ریزی آبیاری و مدیریت مصرف آب در مزرعه بخصوص برای مناطق خشک ضروریست. در تحقیق حاضر ET با استفاده از الگوریتم بیلان انرژی در سطح زمین (SEBAL) و مدلهای تجربی (پنمن -مانتیث) برآورد گردیده و نهایتا با داده های تشتک تبخیر موجود در ایستگاه سینوپتیک فرودگاه کرمان، مقایسه شده است. در این راستا مدل SEBAL با استفاده از داده های ماهواره ) Landsat8 سنجنده OLI و ( TIRS در مقیاس روزانه برای دوره زمانی 2018/7/25 تا 2018/9/11 اجرا شده است. نتایج مدل SEBAL نشان داد که مقادیر شاخصهایRMSE، R2، MAE نسبت به اندازه گیری های تشتک تبخیر به ترتیب برابر 0.76، 0.7 و 0.72 میلیمتر بر روز بوده است. مقادیر شاخصهای مذکور برای روش تجربی فائو-پنمن- مانتیث به ترتیب برابر با 0.60، 0.94و 0.44 میلیمتر بر روز می-باشد. نتایج نهایی تحقیق که در دو مقیاس هفتگی و روزانه بدست آمده حاکی از کارائی مدل SEBAL در تخمین تبخیر و تعرق میباشد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، پنمن-مانتیث، SEBAL، سنجش از دور، تشتک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.