تاثیر اندازه سلول مدل رقومی ارتفاعی بر پارامترهای فیزیوگرافی حوزه آبخیز کمه در مدل SWAT

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید عاشوری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

سمیه سلطانی گردفرامرزی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبعی، دانشگاه اردکان

مهدی حیات زاده

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبعی، دانشگاه اردکان

چکیده

مدلهای رقومی ارتفاع از منابع اطلاعاتی پایه برای مدلسازی های هیدرولوژیکی محسوب می شوند و ابعاد پیکسل مدلهای رقومی به دلیل ماهیت سلولی، در بسیاری از مدلهای هیدرولوژی نقش تعیین کننده ای دارند. در این پژوهش سه مدل رقومی ارتفاعی با اندازه های 10، 30 و 90 متر به عنوان ورودی مدل SWAT در یک شرایط ثابت مورد آزمون قرار گرفت. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر انداره مدل رقومی ارتفاع در خروجی مدل SWAT بر خصوصیات فیزیوگرافی حوضه می باشد. نتایج نشان داد که فیزیوگرافی DEMها تفاوت زیادی با یکدیگر نداشتند هرچند که مدل رقومی ارتفاعی 10 و 30 متری دارای نتایج مشابهی بود. همچنین با افزایش اندازه سلولی مدل رقومی ارتفاعی پارامترهای مساحت، محیط، شیب، طول آبراهه اصلی، تراکم زهکشی، زمان تمرکز و حداقل و حداکثر ارتفاع حوضه کاهش یافت چرا که با افزایش اندازه سلول مدل رقومی ارتفاع بسیاری از جزییات نادیده گرفتهشده و خصوصیات فیزیوگرافی حوضه تحت تاثیر قرار می گیرد در نتیجه نتایج آن از واقعیت فاصله می گیرد. این نتایج نشان می دهد که خصوصیات ژئومورفومتری منطقه در خروجی مدل بسیار تاثیرگذار بوده و نباید انتظار داشت که در مناطق مختلف نتایج کاملا یکسانی حاصل شود.

کلیدواژه ها

مدل رقومی ارتفاعی، اندازه سلول، طول آبراهه، کمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.