بررسی پیامدهای ازدواج اتباع افغان با بانوان ایرانی استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی حقوق علوم سیاسی و معارف اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ITPLAW02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل آراسته

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، گروه علوم سیاسی، زاهدان، ایران

پرویز رضامیرلطفی

دکتری جامعه شناسی سیاسی، عضو هیات علمی، استادیار.دانشگاه علوم پزشکی، واحد زاهدان، گروه عمومی، زاهدان، ایران

چکیده

امروزه یکی از مسائلی که جمهوری اسلامی ایران را با چالش های متعددی رو به رو نموده، ازدواج مهاجرین خارجی با دختران ایرانی است. استان سیستان و بلوچستان به دلیل همسایه بودن با کشور افغانستان میزبان تعداد زیادی از مهاجران افغانستانی می باشد لذا پژوهش حاضر در صدد پاسخ گویی به این سوال است که ازدواج اتباع افغانستانی با دختران ایرانی ساکن استان سیستان و بلوچستان چه آثار و پیامدهایی را به همراه داشته است قرائن و شواهد نشان می دهد اکثر ازدواج های صورت پذیرفته در خانواده های ایرانی پرجمعیت، کم سواد و دارای شرایط اقتصادی نامطلوب صورت پذیرفته و این خانواده ها امید داشته اند با ازدواج دخترانشان با مهاجرین افغانی، شرایط اقتصادی آن ها بهبود یابد. در صورتیکه بر اساس نتایج بدست آمده، این ازدواج ها نه تنها موجب بهبود شرایط اقتصادی دختران ایرانی نشده بلکه موجب بروز مشکلات عدیده امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شده است و فرزندان حاصل از این ازدواج ها همچنان در خصوص مسائلی چون تابعیت، تحصیل و اشتغال دچار سردرگمی و ابهام می باشند. سیاست کنونی جمهوری اسلامی ایران در قبال ازدواج مهاجرین افغانستانی با دختران ایرانی، افزایش سطح آگاهی عمومی مردم در خصوص آثار و پیامدهای نامطلوب این گونه ازدواج ها و همچنین فرهنگ سازی در خصوص ثبت ازدواج ها در اداره کل امور اتباع استانداری سیستان و بلوچستان می باشد تا از این طریق بتوان ضمن کاهش ازدواج های غیرقانونی، پیامدهای منفی این گونه ازدواج ها را به حداقل رساند.

کلیدواژه ها

ازدواج، مهاجرین افغانستانی، سیستان و بلوچستان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.