بررسی وضعیت بسته بندی خرما در استان بوشهر
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: کنفرانس ملی خرما، چالشها و پتانسیلهای تولید و صادرات خرما در ایران
- کد COI اختصاصی: KHORMA01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3850
نویسندگان
استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
استان بوشهر یکی از مهمترین مراکز تولید خرما در کشور است و بستهبندی یکی از مهمترین و پرهزینهترین خدمات بازاریابی این محصول بهشمار میرود که نقش بهسزایی در ایجاد ارزش افزوده آن دارد. بر این اساس تحقیقی پیمایشی در ارتباط با بستهبندی خرما در سطح استان انجام شده است و نتایج حاکی از آن است که متأسفانه هنوز مرحله بستهبندی و فرآوری خرما در اکثر مکانها به صورت سنتی صورت میگیرد. بستهبندی خرمای استان بوشهر در اکثر کارگاهها در کارتنهای 3 و 5 کیلویی و همچنین حلبهای 17کیلویی و توسط نیروی کار زن و روزمزد انجام میگیرد. در تعداد کمی از کارگاههای نیمهصنعتی هم خرما را در بستههای 250، 500 و 1000 گرمی جهت صادرات بستهبندی میکنند. در این استان سه مسیر عمده بازاریابی که مرتبط با بستهبندی خرما است وجود دارد. در مسیر اول که کوتاهترین مسیر است، باغدار، خود محصول خرما را بستهبندی کرده و به دست مصرفکننده میرساند. مسیر دوم شامل تولیدکننده، خرده فروش و مصرف کننده است و بستهبندی توسط خرده فروش صورت میگیرد. مسیر سوم که طولانیترین مسیر است شامل تولید کننده، عمدهفروش، خردهفروش و مصرفکننده است و بستهبندی توسط عمدهفروش انجام میشود. بر این اساس برای بهبود وضعیت بستهبندی خرما در استان، پیشنهادهایی در جهت کمک به تولیدکننده و سایر عوامل بازار ارائه شده است.کلیدواژه ها
خرما، بستهبندی، خدمات بازاریابی، استان بوشهرمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.