طراحی کنترل کننده PI مرتبه کسری برای کنترل زاویه گام در توربین بادی سرعت متغیر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کابردی در مهندسی برق مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF05_336
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 659
نویسندگان
گروه کنترل، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه، سمنان، ایران
استادیار دانشگاه بناب، گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی
چکیده
در توربین های بادی سیستم کنترل باید مقدار قدرت تولیدی و نیرو های وارده بر روتور در باد های شدید را محدود کند. کنترل زاویه گام در سرعت های باد بالاتر از سرعت باد نامی دارای اهمیت بسزایی می باشد زیرا در ناحیه سوم منحنی توان توربین بادی به دلیل محدودیت های الکتریکی و مکانیکی و کاهش استرس های مکانیکی و عدم آسیب رساندن به توربین بادی در این ناحیه مهم است که توان خروجی در مقدار نامی خودش ثابت نگه داشته شود. کنترل کننده گام برای رسیدن به این هدف زاویه گام را افزایش می دهد تا مقداری از انرژی باد کاسته شود، در نتیجه توان در همان مقدار نامی خود ثابت می ماند. در این مقاله به طراحی کنترل کننده تناسبی_ انتگرالی مرتبه کسری (???) برای زاویه گام توربین بادی پرداخته شده است و سپس با کنترل کننده تناسبی_ انتگرالی مرتبه صحیح (PI) مورد مقایسه و ارزیابی قرار داده شده است و نتایج بر روی یک مدل معیار توربین بادی 100 کیلووات سرعت متغیر طراحی و شبیه سازی شده اند. نتایج شبیه سازی ها نشان داده اند که کنترل کننده ی ??? با توجه به معیار RMSE عملکرد بهتری در مقایسه با کنترل کننده PI کلاسیک داشته است و کنترل کننده ??? کنترل هموار تر و تثبیت مناسب تری بر روی سیگنال های توان خروجی و دور ژنراتور در ناحیه سوم عملکرد داشته است.کلیدواژه ها
کنترل زاویه گام، توربین بادی، کنترل کننده PI، کنترل کننده PI مرتبه کسری، مقایسهمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.