ترویج مدیریت بقایای گیاهی نخلستانها در راستای کشاورزی پایدار کم نهاده (LISA)
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: کنفرانس ملی خرما، چالشها و پتانسیلهای تولید و صادرات خرما در ایران
- کد COI اختصاصی: KHORMA01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1206
نویسندگان
مدرس دانشکده کشاورزان سراوان
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی سراوان
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی سراوان
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی سراوان
چکیده
کشور ما ایران با دارا بودن شرایط مناسب برای تولید خرما از نظر سطح زیر کشت دارای مقام دوم با تولید 900 هزار تن میباشد که بخش عمده تولید خرما در استانهای جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب قرار دارد. در طول یکسال ضایعات و بقایای زیادی در سطح نخلستانها تولید میشود که بیشترین آن مربوط به عمل تکریب میباشد که نتیجه آن تعداد زیادی از برگها خشک و دمبرگها و نیز الیاف از نخلها جدا میشود. در طول سال 15 تا 25 برگ از یک درخت هرس میشود که هر برگ بطور متوسط 5/1 تا 5/2 کیلوگرم وزن دارد که اگر بخواهیم این مقدار بقایای گیاهی را به کل نخلهای کشور تعمیم دهیم رقم بسیار بزرگی خواهد شد که نیاز به بهرهبرداری و مدیریت مناسب دارد. در دو دهه گذشته از این بقایا بیشتر به منظور هیزم استفاده میشد اما در حال حاضر با وجود سوختهای فسیلی از این بقایا جهت ایجاد بادشکن در اطراف مزارع و ساخت کپر و سایهبان و... میشود. کشاورزی پایدار کم نهاده به عنوان یک نظام زراعی سعی در کاهش نهادههای بیرونی از جمله انواع کودهای شیمیایی به منظور افزایش پایداری در کشاورزی و تعادل بین نسلها در استفاده از منابع را دارد. با توجه به تولید مقدار زیادی بقایای گیاهی در نخلستانهای کشور با انجام چنین پژوهشی میتوان از این بقایا و ضایعات در تولید کودهای گیاهی و تولید کمپوست و نیز استفاده مستقیم از برگ جهت حاصلخیزی خاک و ایجاد بسترهای کشت در تولیدات گلخانهای و همچنین تولید قارچ خوراکی استفاده نمود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.