بررسی کاردکرد سیستم فتوولتائیک حرارتی به صورت عددی و آزمایشگاهی با استفاده از نانوسیال سیلیکا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کابردی در مهندسی برق مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF05_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بدرقه

گروه مهندسی مکانیک ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

نادر نبهانی

استادیار گروه مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعت نفت ، اهواز ، ایران

چکیده

امروزه با توجه به مضرات و مشکلات سوخت های فوسیلی از جمله گرمایش کره زمین و آلودگی هوا، توجه ها به سوی انرژی های تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی جلب شده است. در این پژوهش به بررسی و مطالعه ی عملکرد یک واحد سیستم فتوولتائیک حرارتی پرداخته شده است که انرژی خورشیدی را مستقیما به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و همچنین انرژی گرمایی نیز ارائه می دهد. در این پژوهش مطالعه به صورت عددی و تجربی انجام گرفته و از سیال پایه آب و اکسید تیتانیوم به عنوان خنک کننده استفاده شده است. در بخش آزمایشگاهی پژوهش از نانوسیال اکسید سیلیکا با درصدهای جرمی 0.03، 0.06 و 0.09 استفاده شده است و خروجی الکتریکی صفحه فتوولتائیک با حالت استفاده از آب خالص مقایسه گردیده است. در بخش عددی نیز به شبیه سازی سیستم فتوولتائیک با استفاده از نرم افزار انسیس پرداخته شده و اثر استفاده از درصدهای جرمی بالاتر بر عملکرد این سیستم مشاهده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده در بخش تجربی، توان خروجی الکتریکی صفحه خورشیدی تا 0.95 درصد افزایش پیدا کرده است. بر اساس نتایج تجربی نیز با افزودن 12 درصد جرمی سیلیکا به سیال پایه، بازدهی الکتریکی و حرارتی سیستم فتوولتائیک حرارتی 0.34 . و 16.25 درصد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

واحد فتوولتائیک، نانوسیال، اکسید سیلیکا، آزمایشگاهی، توان الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.