جدایش مغناطیسی برای شناسایی فاز همراه طلا در کانسنگ زایلیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم و مهندسی جداسازی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSSE-7-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رسولی

دانشگاه تربیت مدرس

محمود عبدالهی

استاد فرآوری مواد معدنی

سید محمد جواد کلینی

دانشگاه تربیت مدرس

احمد امینی

سازمان زمین شناسی کشور

چکیده

مطالعات کانی شناسی بر روی کانه طلای زایلیک آذربایجان شرقی نشان می دهد که بخش عمده ای از نمونه را کانی های سیلیسی و آهن دار تشکیل می دهد. برای شناسایی فاز همراه طلا، از مطالعات میکروسکوپی SEM ، آنالیز Map و آزمایش های جدایش مغناطیسی استفاده شد. نتایج آزمایش های جدایش مغناطیسی نشان داد که استفاده از دو مرحله جدایش مغناطیسی، منجر به حذف بیش از 69% وزنی خوراک اولیه با عیار نهایی کمتر از ppm 0.9 طلا می شود. در نتیجه این فرایند، کنسانتره مغناطیسی با وزن تقریبی 31% خوراک اولیه با بازیابی طلای بیشتر از 93% تولید شد. گرچه کاربرد این روش منجر به حذف حدود 7% از طلای موجود در نمونه اولیه می شود، اما به دلیل حذف بخش قابل توجهی از خوراک ورودی به مرحله لیچینگ، نقش مهمی در کاهش مواد شیمیایی مصرفی و در نتیجه کاهش هزینه های عملیاتی خواهد داشت. با بهره گیری از نتایج این آزمایش ها و مطالعات میکروسکوپی می توان اظهار کرد که بخش عمده ای از طلای نمونه درگیر با فاز هماتیتی می باشد.

کلیدواژه ها

طلا, زایلیک, جدایش مغناطیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.