بررسی اثرات هماهنگ سازی زمانبندی تقاطع های چراغدار به روش عرض باند عبوری (مطالعه موردی: شهر قزوین)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مسعود رحیمی

دانشیار، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

سعید طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

در شبکه های حمل و نقل شهری، تقاطع ها به عنوان گره بیشترین تاخیر را به کاربران شبکه وارد می کنند.   وقتی که تقاطعات یک راه شریانی نزدیک یکدیگر واقع شده باشند، عملکرد آن ها به شدت تحت تاثیر یکدیگر خواهدبود، بنابراین رابطه بین طرح های زمان بندی تقاطعات مجاور هم بروی ظرفیت کلی مسیر تاثیر می گذارد. دراین پژوهش اثرات اجرای کنترل هماهنگ تقاطع های متوالی باروش عرض باندعبوری مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور دو  شبکه از تقاطع های تحت کنترل هوشمند مرکزی شهرقزوین برای مطالعه ی اصلی و اعتبارسنجی انتخاب گردیدند. داده­های به دست آمده از برداشت میدانی، در نرم افزار شبیه ساز سینکرو وارد و تقاطع ها به منظور به دست آوردن نتایج شبیه سازی و سناریو های مختلف تعریف گردید. براساس نتایج،درشرایط فوق اشباع ساعت اوج، بهینه سازی ازطریق کنترل هماهنگ تقاطع ها شاخص های کارآیی را از جمله تاخیرکل10 درصد، توقف کل 6 درصد، سرعت متوسط 12 درصد، زمان سفر 8 درصد، سوخت مصرفی 7 درصد و طول صف را  25 درصد بهبود می بخشد، علاوه براین درچارچوب پژوهش به اثرات اجرای فازگردشی تاخیری وهمچنین شرایط غیر اشباع بر کیفیت هماهنگ سازی پرداخته شده است. در پایان با انجام اعتبارسنجی، صحت نتایج بدست آمده مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

تقاطع , سینکرو, عرض عبوری, هماهنگ سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.