ارائه یک راه حل کنترل دسترسی سبک وزن، مقیاس پذیر و ریزدانه برای محیط اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری و نوآوری در علوم ، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TIET01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تازیان شادباد

دانشجوی کارشناسی ارشد شبکههای کامپیوتری، دانشگاه ارومیه، دانشکده مهندسی برق، کامپیوتر و فناوریهای پیشرفته

جمشید باقرزاده محاسفی

دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه ارومیه، دانشکده مهندسی برق، کامپیوتر و فناوریهای پیشرفته

اصغر اصل اصغریان سردرود

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه ارومیه، دانشکده مهندسی برق، کامپیوتر و فناوریهای پیشرفته

چکیده

مسئله امنیت در محیط اینترنت اشیاء با افزایش روزافزون اشیای متصل به اینترنت از دغدغه های اصلی این محیط است و کنترل دسترسی اولین و اصلی ترین اقدام امنیتی است که در محیط اینترنت اشیاء برای جلوگیری از نقص امنیتی باید مورد توجه قرار بگیرد. کنترل دسترسی دقیقا مشخص می کند که یک عامل به کدام منبع دسترسی دارد و چه عملیاتی را می تواند روی این منبع انجام دهد. لذا با پیاده سازی کنترل دسترسی در محیط اینترنت اشیاء، اشیاء (منابع) از دسترسی و دستکاری افراد غیر مجاز محافظت خواهند شد. در این مقاله یک راه حل برای کنترل دسترسی در محیط اینترنت اشیاء ارائه شده است به طوری که برای اشیاء هوشمند سربار محاسباتی و ذخیره سازی نداشته باشد. این سربار به یک محیط ابری منتقل می شود و با افزایش کاربران و دستگاه های هوشمند سرعت سیستم به اندازه قابل قبول کاهش می یابد. این راه حل کنترل دسترسی ویژگی های سبک وزنی، مقیاس پذیری و ریزدانگی را شامل می شود. راه حل ارائه شده در این مقاله بر اساس ترکیب مدل های کنترل دسترسی مبتنی بر نقش و مبتنی بر صفت ایجاد شده است. ارزیابی های انجام شده بر اساس پیاده سازی راه حل پیشنهادی نشان می دهد که سربار عمل کنترل دسترسی قابل قبول است. پیاده سازی صورت گرفته روی پروژه متن باز لورا سرور انجام پذیرفته است که سرور ابری مورد نیاز را فراهم می کند.

کلیدواژه ها

کنترل دسترسی مبتنی بر صفت، کنترل دسترسی مبتنی بر نقش ، مقیاس پذیری، ریزدانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.