اولویت بندی عوامل موثر بر مدیریت زنجیره تامین در صنعت نساجی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری و نوآوری در علوم ، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TIET01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه غیاث الدین جمشید کاشانی

شیوا منصورزاده

دانشیار دانشگاه فنی مهندسی بویین زهرا

چکیده

سازمان های امروزی به منظور کسب جایگاهی مناسب و حفظ آن نیازمند بهره گیری از الگوی مناسب مدیریت زنجیره تامین در راستای تحقق مزیت رقابتی و انتظارات مشتریان هستند. به دلیل چالش های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی که در دهه ی اخیر سازمان ها را تهدید می نمود، رویکرد مشتری گرایی و تمرکز بر خواسته های آن و طراحی راهبرد سازمان بر این اساس، برای ایجاد مزیت رقابتی در سازمان ها کم-رنگ تر شده است. در این راستا، مدیریت زنجیره تامین سبز، جدیدترین رویکرد جهت رسیدن به این اهداف است. مدیریت زنجیره ی تامین سبز، یکپارچه کننده ی مدیریت زنجیره ی تامین با الزامات زیست محیطی در تمام مراحل طراحی محصول، انتخاب و تامین مواد اولیه، تولید و ساخت، فرآیندهای توزیع و انتقال، تحویل به مشتری و بالاخره پس از مصرف، مدیریت بازیافت و مصرف مجدد به منظور بیشینه کردن میزان بهره وری مصرف انرژی و منابع همراه با بهبود عملکرد کل زنجیره ی تامین است. در همین راستا، هدف این پژوهش، برای بررسی تاثیرات هر یک از عوامل موثر در اجرای مدیریت زنجیره تامین سبز از تکنیک FDEMATEL و نرم افزار MATLAB استفاده شده است. نتایج حاصل از روش دیمتل نشان می دهد که عامل انعطاف پذیری بیشترین تاثیر را بر سایر عوامل دارد. در واقع در بین تمامی عوامل موثر در اجرای مدیریت زنجیره تامین سبز ، عامل انعطاف پذیری تاثیر گذارترین عامل می باشد. بعد از این عامل عواملی چون اطلاعات و داده های مورد نیاز و وجود منابع مالی لازم دارای بالاترین تاثیر هستند. همچنین نتایج نشان می دهد که در بین تمامی عوامل موثر در اجرای مدیریت زنجیره تامین سبز ، عواملی چون هزینه ، ثبات مدیریت عالی ، حمایت مدیریت عالی سازمان بیشترین تاثیر پذیری را دارند.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین سبز؛ لجستیک؛ صنعت نساجی؛ روش دیمتل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.