استفاده از آنالیز برگشتی به منظور محاسبه مقدار آب ورودی به به تونلی در غرب کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس منطقه ای و دوازدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC12_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عالی انوری

عضو هیات علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه کاشان

طیبه مشکات

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی شرکت مهندسی مشاور مهابقدس

چکیده

در این مقاله تلاش شده است تا مقدار آب ورودی به درون تونل انتقال آبی در غرب کشور با استفاده از داده های واقعی مشاهده شده آب در کیلومترا ژهای مختلف و مدلسازی عددی تخمین زده شود. براین اساس ابتدا با استفاده از نتایج آزمایشهای نفوذپذیری و اطلاعات زمین شناسی مقدارآب ورودی به تونل توسط روشهای تحلیلی و عددی (المان مجزا) محاسبه و سپس بااستفاده از آنالیز برگشتی و تدقیق اطلاعات مقدار آب ورودی برای کیلومتراژهای پیش رو محاسبه شد. نتایج حاصل از معادلات تحلیلی و عددی نشان میدهند که تا 500 متر ابتدایی تونل آب چندانی وارد تونل نخواهد شد از کیلومتر 500 تا 2700 که تونل توده سنگهای سازند گرو را قطع میکند مقدار آب ورودی محاسبه شده به تونل توسط روش عددی و تحلیلی به ترتیب در حدود 0/4 تا 0/7 لیتر بر ثانیه بر متر برآورد شده است با توجه به حفاری تونل تا کیلومتر 2700 و بررسی مشاهدات واقعی نشت آب به تونل، صحت نتایج تا حد قابل قبولی تایید شده است براین اساس مقدارآب ورودی به تونل در حدود 0/9 لیتر بر ثانیه بر متر اندازهگیری شده است. با استفاده از این نتایج و به منظور تدقیق محاسبات برای کیلومتراژ 2700 تا 3700 ، به روش آنالیز برگشتی مقادیر نفوذپذیری تدقیق و مقدار نشت آب برای مسیر پیش رو تخمین زده شد که براین اساس با استفاده از روشهای تحلیلی و عددی برای یک کیلومتر پیش رو مقدار نشت آب در حدود 0/6 تا 1/3 لیتر بر ثانیه برآورد شده است که با توجه به مقدار تجمعی بالای آن، میبایست تمهیدات لازم اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

تونل، نشت، آنالیز برگشتی، المان محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.