ارزیابی کارایی نسبی مراکز آموزش فنی و حرفه ای با تکنیک تحلیل پوششی داده ها (مطالعه ×موردی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی تازه یافته ها در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر کارآفرینی در صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL06_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نصراللهی

استادیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

محمدرضا فتحی

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

محمدعلی قنبری یکتا

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی سهروردی، قزوین، ایران

چکیده

مقاله حاضر با هدف ارزیابی کارایی نسبی مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین و رتبه بندی آن مراکز انجام شد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از دسته مطالعات تحلیلی بوده، همچنین از نظر رویکرد، در دو مرحلهی کیفی - قیاسی و کمی طراحی شده و از نظر میزان کنترل متغیرها و چگونگی به دست آوردن داده ها، یک تحقیق پیمایشی و توصیفی است. برای تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل پوششی داده ها که از روشهای تحقیق در عملیات است استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه ادارات و مراکز تابعه فنی و حرفه ای در سطح استان قزوین بوده و به جای جامعه آماری، از مقوله گروه مشارکت کنندگان بهره گرفته شد. درخصوص روش تجزیه و تحلیل داده ها از پرداختن به آمار توصیفی صرف نظر گردیده و آمار استنباطی این تحقیق با بهرهگیری از فرآیند تحلیل پوششی داده ها انجام پذیرفته است. با استفاده از تکنیک اندرسون و پیترسون و تحلیل پوششی داده ها برای محاسبه امتیاز کارایی واحدهای تصمیم گیری مدل BCC با ماهیت خروجی انتخاب شده است. نتایج یافته ها نشان داد که میانگین کارایی مرکز در روش ثابت نسبت به مقیاس 0/806 و در روش متغیر نسبت به مقیاس 0/881 است که این دو عدد نشان از کارایی نسبتا بالای مرکز دارد و میتوان گفت که مرکز فنی و حرفه ای قزوین، کارا است.

کلیدواژه ها

آموزش فنی و حرفه ای، ارزیابی، کارایی نسبی، رتبه بندی، تحلیل پوششی داده ها.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.