بررسی تفاوتهای فردی در نگرش مدیران نسبت به نقش کانون ارزیابی در رعایت اصل شایسته سالاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی تازه یافته ها در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر کارآفرینی در صنایع
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL06_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد ضیاءبروجنی

کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی دانشگاه شهید بهشتی

فاطمه باقریان

دانشیار روانشناسی اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی

آزاده عسکری

استادیار روانشناسی صنعتی و سازمانی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی تفاوتهای فردی در نگرش مدیران نسبت به نقش کانون ارزیابی در رعایت اصل شایسته سالاری انجام شده است. روش پژوهش پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی 50 گویه ای محقق ساخته مربوط به سنجش نگرش نسبت به رعایت اصول شایسته سالاری در 3 بعد (شخصیتی، شناختی و رفتاری) میباشد. روایی صوری و روایی محتوایی پرسشنامه توسط افراد متخصص و صاحبنظر در حوزه موردمطالعه مورد تائید قرارگرفته و میزان پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ به دست آمده که میزان آن در این پژوهش برای بعد شخصیتی شایسته سالاری 0/926، بعد شناختی شایسته سالاری 0/933 و بعد رفتاری شایسته سالاری 0/935 و در کل 0/976 میباشد. جامعه ی آماری پژوهش، شامل کلیه ی مدیران گرید 16 به بالای شرکت ملی گاز ایران میباشد که 108 نفر از مدیران شرکتکننده در کانون ارزیابی شرکت ملی گاز ایران از طریق نمونه گیری در دسترس، برای اعضای نمونه انتخاب شده اند. داده ها با استفاده از روشهای آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و خطای انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون T تک نمونه و آزمون تحلیل واریانس چند راهه ((MANOVA) تحلیل شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که میزان نگرش مدیران شرکت ملی گاز ایران، نسبت به نقش کانون ارزیابی در رعایت اصل شایستهسالاری در هر 3 بعد شایسته سالاری )شخصیتی، شناختی و رفتاری( ودرنهایت نگرش آنها نسبت به اصل شایسته سالاری به صورت کلی بالاتر از حد میانگین فرضی در جامعه است.درحالیکه مولفه های تفاوت فردی در نظر گرفته شده در این پژوهش شامل: )گرید سازمانی، گرید شخصی، میزان سابقه، میزان تحصیلات، سن و جنسیت( نقش موثری در شکل گیری و جهت دهی نگرش مدیران نسبت به نقش کانونهای ارزیابی در رعایت اصل شایسته سالاری به طورکلی یا به صورت اختصاصی در هر یک از ابعاد شخصیتی،شناختی و رفتاری شایسته سالاری را ایفا نمیکنند. درنهایت میتوان اینگونه نتیجه گرفت که وجود کانونهای ارزیابی در سازمان میتواند در جهتگیری سازه ی نگرشی مدیران نسبت به اینکه سازمان خود را به عنوان یک سازمانی که در انجام فرآیندها به اصول شایسته سالاری مدیران خود توجه میکند، اثربخش باشد و تفاوت معناداری را ایجاد کندو کاربرد روشهای ارزیابی نوین صرف نظر از تفاوتهای فردی میتواند نگرش مثبت به شایسته سالاری را تقویت کند.

کلیدواژه ها

شایسته سالاری، کانون ارزیابی، نگرش، تفاوت فردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.