CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر ویژگی های روانشناختی مشتریان بر قصد استفاده مجدد با میانجی گری نگرش آنها (مورد مطالعه: هتلهای پنج ستاره مشهد)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر ویژگی های روانشناختی مشتریان بر قصد استفاده مجدد با میانجی گری نگرش آنها (مورد مطالعه: هتلهای پنج ستاره مشهد)
شناسه ملی مقاله: INDUSTRIAL06_185
منتشر شده در ششمین کنفرانس ملی تازه یافته ها در مدیریت و مهندسی صنایع با تاکید بر کارآفرینی در صنایع در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا رضائی طلب - دانش آموخته مدیریت بازرگانی، موسسه آموزش عالی فردوس مشهد، مشهد، ایران
سعیده باباجانی محمدی - استادیار گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی فردوس مشهد، مشهد، ایران
علی مختاری - استاد گروه مدیریت، مرکز توسعه اقتصاد و مدیریت ایران

خلاصه مقاله:
در اغلب کشورها یکی از منابع درآمد ارزی، صنعت گردشگری میباشد. گردشگری یکی از موضوعاتی است که رشته های مختلفی مانند مجتمع های توریستی و تفریحی-رفاهی را در برمیگیرد. عدم توجه به این صنف به طور مستقیم یا غیر مستقیم می تواند موجب ضعف صنعت گردشگری شود اما به دلیل افزایش رقابت در بازار جهانی، بسیاری از هتلها با چالشهای زیادی در نگهداری مشتریان خود روبه رو هستند. با بالا رفتن استانداردهای کیفیت و رضایت، هتلها به تدریج سطح انتظارات مشتریان را بالا میبرند که این کار موجب میشود راضی نگه داشتن آنها به امری بسیار مشکل و هزینهبر تبدیل شود. شرکتهای مختلف گردشگری برای تجربه آفرینی مشتریان می کوشند. زیرا اولین عامل ایجاد نگرش مثبت به خدمات، تجربه مستقیم و مثبت مشتریان میباشد و با ایجاد تجربه لذت بخش احساسات خوشایندی برای مسافران ایجاد میشود که باعث تمایل آنان به بازگشت مجدد به هتل میشود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ویژگیهای روانشناختی بر نگرش مشتریان و قصد استفاده مجدد آنها از هتل میباشد. پژوهش حاضر از حیث هدف، پژوهشی کاربردی و از نظر ماهیت روش انجام آن، در دسته پژوهشهای توصیفی همبستگی قرار دارد. جهت جمعآوری داده ها از سیصد و هشتاد پرسشنامه که توسط مشتریان فارسی زبان هتلهای پنج ستاره غیر سازمانی درشهر مشهد پر شده، استفاده شده است. برای تحلیل داده های تحقیق از ویرایش دوم نرم افزار اسمارت پی.ال.اس2 و ویرایش بیست و سوم نرم افزار اس.پی.اس.اس3 استفاده شده است. نتایج کلی پژوهش، نشان میدهد که متغیر ویژگی های روانشناختی و نگرش مشتریان با قابلیت اطمینان %95 بر متغیر قصد استفاده مجدد گردشگران تاثیر مثبت و معناداری دارد. به عبارت دیگر ویژگیهای شناختی (قیمت، کیفیت خدمات، غذاها و برند ملی)، ویژگیهای عاطفی (احساس راحتی و سرگرم کننده) و ویژگیهای حسی (کیفیت اتاق و فضای کلی) برروی دیدگاه و نگرش مسافران و قصد استفاده مجدد آنها در سفرات بعدی موثر میباشد.

کلمات کلیدی:
ویژگی های شناختی، ویژگی های عاطفی، ویژگیهای احساسی، نگرش مشتریان، قصد استفاده مجدد، صنعت هتلداری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/867630/